Foto: Erakogu
Lugejakiri
2. oktoober 2019, 20:39

Lugejakiri: ostuhullud ei saa enam parklas hakkama! (32)

„Ostuhulludele mõeldud erilised päevad muudavad normaalse inimese poeskäigud närviliseks. Õige oleks öelda, et kõik saab alguse juba teel poodi, kui kohtud nende ostlejatega, kes poodi kiirustades unustavad igasugused liiklusreeglid ja oskuse inimese moodi parkida,“ kurjustab 32aastane Meeli.

„Sõitsin parklasse, kus esimesena jäi ette maastur, mis suurema õigusega ronis kõnniteele parkima. Peamine, et saaks poeuksele võimalikult lähedale. Ega siis suurt saaki ka käruga poest jaksa liiga kaugele tirida. Jäi mulje, et võimaluse korral oleks ta meelsasti autoga poodi sisse sõitnud. Õnneks jäi see tegemata.“

„Ja tegu pole sugugi erandiga. Ostuhullude seas näib kiirustamine ja mugavus olevat ülimad, sest hõivatakse kõik võimalikud nurgad, kõnniteed, kollase ja parkimist keelava alaga piirkonnad – isegi parkimiskohad, mis mõeldud invaliididele. Kas teha pilti ja panna sotsiaalmeediasse häbiposti? Kas sellised inimesed üldse tunnevad häbi? Helistada politseisse või jääda ootama, et ise neil nägu täis sõimata. Üksi pole ideaalne lahendus, aga tolereerida seda kah ei taha. Üks tuttav kunagi rääkis, et neil töökoha juures olid kindlal sõidukid, mida valesti kiputi parkima. Nii tegid nad kontoris humoorika, kuid kindla alatooniga sildi, mida järjepidevalt kojamehe vahele topiti. Mõni autojuht sai sõnumist aru, aga oli ka neid, kes sildi julmalt ära kortsutasid ja sõiduki kõrvale maha olid heitnud. Ega ma ei oska isegi head lahendust pakkuda, aga lihtsalt unustada ja leppida ei saa,“ leiab Meeli.

Kas sina oled kuidagi reageerinud nende autojuhtide käitumisele, kes üldiseid norme ja reegleid parkides ei järgi?