Pane garderoob valmis ümbersünniks!Foto: Artem Beliaikin / Pexels
Ilu ja mood
30. juuli 2020, 11:30

VIDEO | Kapselgarderoobi trikid: 18 rõivaesemega kuni 162 erinevat riietumiskombinatsiooni!

Christie Ressel selgitab oma videoblogis, kuidas luua hästi toimivat kapselgarderoobi ning kuidas on võimalik 18 riietusesemega saavutada kuni 162 erinevat kostüümikombinatsiooni. Hakka aga vaatama ning pane garderoob valmis ümbersünniks!

Kapselgarderoobi luues pööra esmalt tähelepanu kahele asjaolule:

  • Küsi endalt, kuidas sa nädala jooksul enim riietud? Oled sa kodune, töötad kontoris, pead kandma spetsiaalset tööriietust või leiab sind hoopis treeningrõivais. Sellest olenevalt hakka looma ka oma kapselgarderoobi. Lisaks mõtle, kui palju sa mingites riietes aega veedad. Igapäevaselt pärast tööd trennis käies on kindlasti vaja ka rohkem trenniriideid jne.
  • Teiseks loo endale riiete moodulid. Need on esemed, mis kõik omavahel sobivad. Üks moodul annab sulle kuus erinevat riietumiskombinatsiooni.

Üks moodul sisaldab:

  • üks üleriie (jakk, kampsun, pintsak vmt)
  • kaks alumist osa (seelik, püksid)
  • kolm ülemist osa (pikkade käistega triiksärk, maika, T-särk)
  • lisaks veel kingad, kott, ehted jmt

Liida ja korruta
Kuigi võiks arvata, et ühevärviline on siinjuures õige valik, ära unusta ka värve ja mustreid. Kui sa näiteks alustad mooduli loomist ühest kirjust pluusist, siis võta selles sisalduvad värvid ning vali moodulisse sarnastes toonides riided. 
Kui sa nüüd lood veel teise mooduli (kokku 12 eset), mille esemed sobivad kõik kokku esimese mooduliga, saad juba 48 kostüümikombinatsiooni. Luues veel kolmanda (kokku 18 eset), on valik lausa tohutu – kuni 162 erinevat kombinatsiooni. Kui lisad igale moodulile veel ühe üleriide, suurenevad võimalused uuesti kahekordselt.

Kapselgarderoobi eelised

  • Sel moel kapselgarderoobi luues hoiad ka raha kokku, sest võid osta kallimaid, ent kvaliteetsemaid asju, mida ei pea tihti välja vahetama. 
  • Lisaks moodulitele ära unusta ka klassikuid: valge T-särk, triiksärk, teksad jmt, mis samuti moodulites olevate esemetega kokku sobivad.

Kapselgarderoobi kataloog
Oluline on oma kombinatsioonid ka katalogiseerida. Kuigi sul on 162 riietumisvõimalust, siis kas sa ikka täpselt tead, millised need on? Nii suure valiku puhul hakkad ikkagi kandma mingit kindlat kombinatsiooni, mis sulle enim meeldib või esimesena pähe torkab. Nii et iga kord uut kombinatsiooni kandes tee endast peegli ees pilti ja salvesta see telefonis eraldi kataloogi. Siis polegi hommikul muud muret, kui valida piltide seast oma lemmik välja ja see selga panna. Kui tekib isu midagi uuemat kanda, leiad mõne ammu unustatud vana kataloogist.