KringelFoto: Aldo Luud
Inimesed
15. september 2019, 13:33

Veelkord kringlisöömisest ehk Kuidas hoiavad näpud magusast eemal heas vormis eestlased?

Isudel ei ole näljaga mingit pistmist, aga ometi teame vast kõik seda tunnet, et kui kohe seda kommi või kringlitükki ei saa, siis hakkab pilt ees virvendama. Küsisime spetsialistidelt, kuidas neil isudega lood on, ja palusime jagada nippe, mida kasutada olukorras, kus kohe-kohe on hammaste taha rändamas midagi kohutavalt ebatervislikku lihtsalt seetõttu, et no isu on!

Isudel ei ole näljaga mingit pistmist, aga ometi teame vast kõik seda tunnet, et kui kohe seda kommi või kringlitükki ei saa, siis hakkab pilt ees virvendama. Küsisime spetsialistidelt, kuidas neil isudega lood on, ja palusime jagada nippe, mida kasutada olukorras, kus kohe-kohe on hammaste taha rändamas midagi kohutavalt ebatervislikku lihtsalt seetõttu, et no isu on!

Heikki Mägi on üks tuntumaid Eesti tervisliku toitumise spetsialiste, kes on Fitlapi programmiga aidanud poolt vabariiki. Mehe sõnul saab tema võitlus magusaisudega alguse juba hommikusöögist. Kui see koosneb vaid süsivesikutest ja on ka koguse mõttes ahtakene, olevat magusaisu tekkimine paratamatus.

"Ehk siis valin oma hommikusööke väga hoolikalt. Üldjuhul valin mõne munaroa või söön putru, kus on sees ka rasvu pähklite ja valke kohupiima näol. Kui anda üks soovitus, siis see kõlaks – kindlasti söö korralik hommikusöök ja vali, mida suhu pistad," nendib Heikki.

Edasi lugemiseks: