Inimesed
11. september 2019, 06:00

Kiri peatoimetajalt

Üks mu tuttav, praeguseks 80ndates vanaproua põdes aastakümned tagasi vähki. Kuna ta oli veel õitsvas eas ja lapsedki väikesed, haaras naine tervenemiseks kinni igast õlekõrrest. Tavameditsiin ja kuulsad kirurgid. Operatsioonid. Ja üks kuulus rahvaravitseja, nagu neid toona kutsuti. Viimane segas raskelt haigele naisele kokku maarohtudest joogi, andis retsepti kaasa ja soovitas rüübet iga päev tarbida. Nii «patsient» sõnakuulelikult ka tegi.

Mine võta kinni, mis see nüüd oli, mis prouat aitas. Ilmselt kõik kokku. Aga vähi ta seljatas ja elab tänini väga vitaalset elu. Naine järgib siiani kõike, mida soovitasid tohtrid. Elab väga tervislikult … ja möksib endiselt kokku nõia soovitatud maarohujooki, mida tarbib siiani igal hommikul. Nõnda juba mitukümmend aastat järjest.

Aasta lõpus on Naistelehel ilmumas järjekordne Avesta seinakalender. Sel aastal on see pühendatud Eesti väekaimatele tervendajatele. Kaante vahelt leiad 12 ravitseja soovitused, abiotsijatele mõeldes lisame ka kontaktid, kuidas nendega ühendust võtta. Kes kalendrit endale kindlasti saada soovib, neile annan nõu see lihtsalt ette tellida (seda saad teha siin), sest varasematel aastatel on väljaanne kadunud lettidelt kui soe sai ja paljud soovijad on ilma jäänud.

Nägin ühel õhtul, et kured juba läevad. Kaugel need kurjad ilmadki enam on. Püsige ikka terved ses meie vilus sügises!