Daniel CraigFoto: WFPA / Alamy
Kultuur
29. august 2019, 15:43

VIDEO | PIILU UUT BONDI-FILMI: võtted toimuvad tänavuses kultuuripealinnas Materas

Tuleva aasta aprillis kinolinadele jõudvas uues Bondi-filmis on James Bond tagasi Itaalias ning osaleb tänavuses kultuuripealinnas Materas läbi linna põgeneva auto tagaajamisel.

25. Bondi-filmi „No Time To Die“ võtted toimuvad paljude teiste võttepaikade seas ka Lõuna-Itaalias Matera linnas.

Bondi filmi võtted Materas Foto: IPA / SplashNews.com

Paljude muude põnevate tegevuste seas kihutab peaosaline James Bond, keda juba viiendat korda kehastab Daniel Craig mööda tänavuse kultuuripealinna Matera tänavaid, vahendab The Local.

Esialgselt pidid võtted Materas toimuma aprillis, kuid teoks sai see augustis mil Bondi auto kihutas linnaelanike rõõmuks mööda maalilisi Matera tänavaid. Tõsi, kõike ei saanud uudistajad vaadata, sest filmimeeskond sulges võteteks osa kesklinnast. Lähipäevil saabub Materasse ka Daniel Craig.

Filmivõtted Materas toimuvad neli nädalat ning täidab linnakassat umbes 12 miljoni euroga. Filmimise perioodiks sai tööd ligi 400 inimest. Lisaks tuleb suure tõenäosusega uusi töökohti luua uuel aastal pärast filmi kinoekraanile jõudmist, mil linna Bondi jälgedele oodatakse arvukalt turiste.

Teine linn, millel on lootust filmi jõuda, on Bari provintsis asuv Gravina di Puglia - linn, mis on kuulus üle kuristiku viiva kahetasemelise Rooma silla poolest.

Bond on Itaalias seigelnud varemgi, näiteks on ta käinud Veneetsias, Roomas, Siena, Como ja Garda järvede ääres, Cortina D'Ampezzo mägedes ning ka Sardiinia rannikul. Nüüd, esmakordselt, jõudis ta ka Lõuna-Itaaliasse.

Film „No Time To Die“ esilinastub Suurbritannias tuleva aasta 3. aprillil, Ameerikas aga 8. aprillil.

Tänavune kultuuripealinn Matera Foto: IPA / SplashNews.com

Lõuna-Itaalias asuv 60 000 elanikuga Matera on tuntud ajalooliste koobaselamute (Sassi linnaosa) poolest. Matera vanalinn on kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Matera on üks kahest 2019. aasta Euroopa kultuuripealinnast, teine linn, mis seda tiitlit kannab, on Plovdiv Bulgaarias.