Anne ja Bill Duncan oma teisel pulmapäeval.Foto: SWNS/Scanpix
Suhted
23. august 2019, 12:07

ILUS HETK: abielu unustanud dementne mees palus taas oma abikaasa kätt – korraldatigi uued pulmad (27)

Šotimaal Aberdeenis elav Anne sai suure üllatuse osaliseks, kui tema dementsuse käes vaevlev abikaasa teda taaskord naiseks palus. Paar korraldaski kaks päeva hiljem uued pulmad, vahendab Daily Mail.

Šotlanna Anne Duncani sõnul kannatab tema 71aastane (nüüd kahekordne) abikaasa Bill dementsuse käes. Viimase aasta jooksul on mehel tekkinud raskusi nende suhtestaatuse ning isegi naise nime meeldetuletamisega. 

Õnnelik naine tunnistas, et oli rabatud, kui abikaasa talle ütles, et soovib igavesti naisega koos olla ning küsis, millal nad abielluda saaksid. „Mu suurepärane Bill, kellega olen 12 aastat abielus olnud, ütles, et ta tahab minuga abielluda,“ sõnas Anne, keda Billi sõnad südamepõhjani liigutasid. 

„Bill ei kasuta palju sõnu ning tal on keeruline end väljendada, ent kui ma tema „abieluettepaneku“ vastu võtsin, sain ma talt palju suudlusi ning kallistusi,“ väitis Anne, kes polnud aga valmis, et mees pulmaplaane ka järgmisel päeval mäletab, ent nii see oli. Kohe võttis naine ühendust oma tütrega, et too talle pulmakleidi hangiks. Siiski ei kütnud Anne liigselt lootusi üles ning arvas, et tagastab kleidi seda kandmata – määratud pulmapäeva hommikul mäletas Bill aga ikka veel plaani.

Kaks päeva pärast Billi abieluettepanekut korraldaski paarike oma aias väikese pulmatseremoonia, mida Anne kirjeldas „imelise päevana“. Koos osteti kohalikust supermarketist torti ning perekond ja sõbrad aitasid abiellujatel tseremoonia läbi viia. „Ma ei suutnud ette kujutada, et me uuendame kunagi oma vandeid, aga me tegime seda. Ja see oli suurepärane. Bill oli suurepärane,“ väitis õnnelik pruut. Naise sõnul on Bill ka nüüd – kaks nädalat hiljem – väga õnnelik, kuna arvab, et on alles abiellunud oma uue tüdruksõbraga.