Enamus mehi soovib restoranis ise arve tasuda.Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
14. august 2019, 19:33

UURING: mehed tahavad esimesel kohtingul siiski ise arve tasuda (26)

Küsimus, kes maksab arve, on üks esimesi asju, mis enne kohtingut inimeste peast läbi käib. See võib tekitada tarbetut stressi nii meestele kui ka naistele. Uue uuringu kohaselt usuvad mehed ka praegu, et nemad peaksid esimesel kohtingul arve maksma, ent naised neist seda niivõrd ei eelda, vahendab portaal AskMen.

USA veebilehe EliteSingles korraldatud suur küsitlus hõlmab lausa ligi 300 000 ameeriklase arvamust. Uuringu vastused annavad alust arvata, et kuigi ühiskond on pidevas muutumises, jäävad mõned asjad samaks – mehed peavad vajalikuks esimese kohtingu eest ise maksta.

Tulemused näitavad, et 63% meestest eeldavad, et kohtingul jääb maksmine nende õlule. Vaid 2% arvab, et naine peaks esimesel kohtamisel arve tasuma, 7% soovitab arve poolitamist ning 28% ei pidanud tähtsaks, kumb maksab. 

Naiste arvamus erines veidi aga meeste omast. Vaid 46% naistest nõustuvad sellega, et mees peaks romantilise kohtingu eest tasuma. 31% arvates ei oma tähtsust, kes maksab ning 18% soovitab arve poolitada. 5% naistest on seisukohal, et nemad peaksid ise väljas veedetud õhtu eest maksma.

Erinevad arvamused on seotud ka vastajate elukohaga. Näiteks Alabama ja Wyomingi osariikides elavad mehed soovivad tungivamalt ise maksta, ent Washingtoni mehed näevad selleks vähem vajadust.