Ilu ja mood
13. august 2019, 10:30

Tiina Talumees loobus oma loomingus karusnahast: inimesed ei teadvusta endale, et nende kapis ripub õnnetu elusaatus (26)

Populaarse Eesti moelooja Tiina Talumehe moestuudio liitus rahvusvahelise karusnahavaba programmiga “Fur Free Retailer”, milles osalevad disainerid, moemajad, rõivaketid ja kauplused ei tooda ega müü ehtsast karusnahast tooteid. Tänaseks on programmiga liitunud juba 25 Eesti ettevõtet, kes on ühinenud selliste tuntud tipptegijatega nagu Prada, Versace, Gucci, Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein ja teised. 

Edevus ei tohi kunagi kaaluda üle ühegi looma elu,” leiab Tiina Talumees. “Moeloojana tunnen moraalset kohustust tõsta tarbijate teadlikkust karusnaha tootmise tagamaadest. Selle peale, kuidas midagi meie riidekappi jõuab, inimesed tihti oma mõttes ei peatu. Nad tegelikult ei teadvustagi, et nende kapis ripub õnnetu elusaatus. See kõik ei pea aga nii olema!” 

Eestist on lisaks Tiina Talumehe moestuudiole karusnahavabade disaineritega ühinenud Reet AusXenia JoostTallinn DollsPiret IlvesPerit Muuga,Reval Denim Guild, disainipoed Les PetitesWuruhi ja Tali, lastemoe loojad Dadamora ja Nannipung ning paljud teised.

„Tiina Talumehe kui ühe tuntuima moelooja kindel otsus liitumiseks on märk sellest, et karusloomafarmide toodangu aeg on kaasaegses maailmas otsa lõppemas, “ ütles Loomuse kommunikatsioonijuht Annika Lepp. “Loomus töötab karusloomafarmide keelustamise nimel nii poliitikute, tarbijate kui ka tootjatega, et põletada küünalt mõlemast otsast ja liikuda sel viisil loomasõbraliku maailma suunas.

Lisateavet karusnahavaba programmi kohta leiab aadressil http://estonia.furfreeretailer.com