Blogid

Kirsti Timmer: kahjuks ei saavuta nõrgad ja egota inimesed kunagi midagi (6)

LISA KOMMENTAAR

räägi pikemalt oma sellesamuse n..ärist29. august 2019, 19:47
kuidas on lood elukaaslasega, kes raha hankis...ja kuidas, millega ja kuidas seeläbi noored inimesed said tervisest lahti?
järeldaja11. august 2019, 10:53
Mina järeldan sellest artiklist seda, et maailm on julm, inimesed on julmad ja egoistid. Loomulikult normaalsed inimesed (niiöelda nõrgad ja ilma egota) ei saa selles maailmas hakkama. Kurjategijate hulgas peetakse heatahtlikke inimesi samuti nõrkadeks. Kuna aga oleme sündinud sellesse maailma, siis tuleb ikkagi kuidagimoodi hakkama saada. Ilma, et muutuksid südametuks egoistiks. Kahjuks teises ilmas ei pruugi asjad sugugi paremad olla, nii et enesetappu ei maksa siiski teha.
Olen endaga rahul ja üleliigseid lubadusi ma ei anna,sest ma ei jõua neid nii kui nii täita!11. august 2019, 00:08
Mulle meeldib teha asju ja plaane üks haaval,sest nii on kindlam.Kui võtta ühel päeval mitu kohustust ette,no siis see mõjutab meie tervist ikka täie pauguga.Ja pealegi me vaevame end liigsete kohustustega,siis ongi nii,et me ei julgegi end rahulikult välja magada.Ei suuda keskenduda ega püüa kõike asju meeles pidada.Minu ämm käitus lõppeval laupäeval vabas looduses imelikult.Öeldes nii:Ei tasu häid ega raskeid aegu mäletada.Ma pidin talle ütlema vastuseks nii:Mis sa arvad et oled meist puhtam inimene.Aga mis siis saab,kui ma teada kunagi saan,et sa polnudki meiega aus ja tekitasid jamasid!
Uje10. august 2019, 23:27
Ego on alaisiksus, kelle ülesanne on hoida meid materiaalses maailmas elus, ei midagi enamat. Normaalselt enesekeskne inimene mõtleb EELKÕIGE iseenda peale, egoist mõtleb AINULT iseenda peale. Kui iga inimene vastutab iseenda heaolu ja hakkamasaamise eest, siis pole kellelgi tarvis teda päästa ja putitada. Kui iseendaga on kõik ok, alles siis tekib siiras rõõm jagada ja anda, mitte enne.
Naine 70+10. august 2019, 13:41
Jätk eelmisele kommentaarile Ühtviisi endaga tähtsaks peab pidama kõiki neid, kes lähedased ja kellest sõltubki ka sinu õnn. Ego ja sellega seoses ambitsioonid on muidugi tähtsad elu edasiviijad, aga tuleb osata ka taltsutada mõistmaks, et mitte ükski rahasumma ega kõrge positsioon ühiskonnas ei korva seda tunnet, mida on võimelised andma lähedased.
Naine 70+10. august 2019, 13:22
Kuidas suhtuda selle õpetust, kes v'äidab vastupidiseid tõdesid - lõik ühest varasemast: "Teeme tihti vigu iseenda egost lähtuvalt ega mõtle sellele, kuidas hoida ära vääritimõistmist." ja nüüd siis: "Ära unusta mitte kunagi, et sina oled kõige tähtsam,..." st, et esile tõstetakse ainult enda ego ja teised... Mõistetav, et miks ilma kaasata. 52.a. kooselu ühega on õnnelikult kulgenud ainult tänusellele, et pidasin meeles, et mis on tähtsam, kas oma ego nuumamine, isegi kui sul võib õigus olla või õnnelik kooselu ja minna kompromissile.