Ott LeplandFoto: Martin Ahven
Inimesed
9. august 2019, 12:24

UUS VÄLJAKUTSE: Ott Lepland hakkab WAFi koolis lauluõpetajaks! (7)

Hiljuti andis WAF laulukool teada, et alates sügisest täieneb vokaalpedagoogide meeskond kaheksa uue õpetaja näol. Teiste seas hakkab tunde andma ka laulja Ott Lepland.

Ott alustab WAFis laulmise õpetamist peale 2 aastat kestnud vokaalpedagoogika kursust, mida juhendasid vokaaltehnika õpetajad ja WAFi kooli asutajad Maiken ja Bert Pringi.

Kursusel kogetu mõjus Otile inspireerivalt. „Eriti meeldis mulle praktika osa, kus saime ise noori lauljaid juhendada,” ütleb Ott. „Just see tekitas minus ka soovi end tõsisemalt vokaalpedagoogika alal proovile panna.”

Hääleseade on Otile alati tõsiselt huvi pakkunud. „On ainult suur rõõm, et saan tulevikus noortele WAFi kooli lauljatele oma nõuga abiks olla,” räägib ta.

Ott Lepland on WAFiga seotud juba 2005. aastast, mil ta ise seal õppimist alustas. Lisaks on ta laulnud WAF-koori ridades ja kontsertsarjas „Valge Gospel” mitmeid kordi ka solistina üles astunud.

Laulukooli rajajat Maikenit ehk Kadri Koppelit peab Ott väga heaks sõbraks. „Ta on mind tohutult palju aidanud, suunanud ja juhendanud. Pean tema panust enda muusikaliste saavutuste osas hindamatuks,” ütleb Ott.

WAFis hakkab Ott tunde andma paar korda nädalas. „Kindlasti ei tasu arvata, et ma nüüd oma muusikukarjääri varna riputan ja artisti eluga hüvasti jätan,” kinnitab ta. Laulja elukutse jääb siiski esimesele kohale.

Lisaks WAFi koolis omandatud teadmistele on Ott kolm aastat õppinud Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis pop-jazz laulu erialal. Lisaks on ta Eesti muusikamaastikul aktiivselt tegutsev laulja.

WAFis õpetatakse hääleseadet Taani klassikalise laulja Cathrine Sadolini loodud tehnika Complete Vocal Technique (CVT) järgi.