Foto: Pressimaterjal
Ilu ja mood
29. juuli 2019, 12:00

Intsikurmu koondab noored disainerid Põlva metsaparki

Sel aastal on Intsikurmu eriti moodne, koondades noored disainerid Põlva metsaparki. Sisult nii poe, näituse kui ka installatsiooni rolli kandev moekunsti pop-up tuleb Intsikurmu sellel aastal esimest korda.

Augusti esimesel nädalavahetusel toimuv Intsikurmu festival on tuntud kui muusika, kunsti ja suvise heaolu kohtumispaik ning igal aastal püüab festival oma külastajaid millegi uue ja põnevaga üllatada. Lisaks hoolikalt valitud muusikalisele programmile, lisab  tänavu imelisele metsapargile vürtsi Eesti moedisainerite väljapanek. Noored ja andekad moeloojad kogunevad ühisele lavale, et näidata Intsikurmu publikule nii uut kui vana, nii ekstravagantset kui kantavat, tulevad stuudiost välja ja lasevad kõiki huvilisi enda loomemaailma uudistama.

 „EKA moeosakonna seltskond teeb  ägedad asju ja mida rohkem me pildis oleme, seda mitmekesisemaks Eesti moemaastik muutub“ -  arvab väljapaneku kontseptsiooni autor Andreas Kübar. „Loodetavasti on noorte disainerite ühislava menukas ja muutub Intsikurmu festivali traditsiooniks,“ jätkab Kübar ja lisab: „Pole midagi, mida moekunstiga teha ei annaks. Seega saame vaid kasvada ja aina vingemate ideedega edasi minna.“

Väljapanekul saab näha Katrin Aasmaa, Cärol Oti, Kristel Kuslapuu, Ellen Richardi, Gita Siimpoja ja Marleen Afanasjevi loomingut. Intsikurmu festival toimub 2.-3. augustil, Põlva Intsikurmu metsapargis.