Kaili Närep Tags: Kaili NärepFoto: Robin Roots
Inimesed
15. juuli 2019, 12:20

Kaili Närep: ma ei usalda end nii palju, et ainult ühe tööga elatist teenida (1)

«Ma ei usalda end nii palju, et ainult ühe tööga elatist teenida. Tahan, et mu seljatagune oleks kindlustatud,» selgitab vabakutseline näitleja Kaili Närep. Igapäevase leiva teenib ta lauale hoopis juuksurina. Kuigi Pärnu Maximas asuvas juuksurisalongis pannakse tema juurde aega vahel lausega: «Palun selle näitleja juurde!»

Juuksuri ametini jõudis ta juhuslikult. Viljandist Pärnusse kolinuna töötas naine Endla teatris mõnda aega grimeerijana. Ja siis oligi aeg-ajalt tarvis soenguid kohendada. Nii ta Pärnu ametikoolis juuksuriks õppiski.

«Sotsiaalmeedia kanalitest võib ju tarkusi omandada, kuid koolid pole loodud pulli pärast. Uskuge, sealt saab kasulikke teadmisi,» rõhutab Kaili, et ei pidanud õigeks teenuse pakkumist seda õppimata.

Oma töökohta kutsub Kaili naljatlevalt karvatehaseks. «Päeva lõpuks olen üleni karvu täis, lisaks riietele nahk. Neid tuleb teinekord noaga käelt ära kraapida, ükshaaval nokkida ei jõua.» Töölkäimiseks on tal eraldi riided, mis koju jõudes kohe pesukorvi lendavad.

Oma töös hindab Kaili loomulikku ilu, kuid ei kipu kliente nende hullumeelsete mõtete juures ümber veenma. «Eks ma ise olen ka kõik järele proovinud, nii leegitseva punapea, keemilised lokid kui ka poisipea,» naerab ta, et erinevaid asju tulebki katsetada. Enda juures on ta viimasel ajal truuks jäänud loomulikkusele ehk kannab uhkelt halle pikki juukseid.

Loe lähemalt Naistelehe intervjuust!