ULMEHINNAD: Kaubanduskeskusesse sisse astudes märkan igal pool pilkuköitvaid punaseid allahindluse silte.Foto: Stanislav Moškov
Ilu ja mood
12. juuli 2019, 11:38

ÕPILASE SÄÄSTUNIPP: osta kooliriided juba juulikuus (6)

Paljud lapsevanemad ja noored mõtlevad suvevaheajal kõigele muule kui kooliriiete või -varustuse ostmisele. Samas oleks nutikas ostelda just praegu, sest augustis kipuvad hinnad pigem tõusma. Õhtulehe suvereporter pani kiirmoekaupluses kokku kolm supersoodsat komplekti, millega sügisel kooliteele minna.

Tallinna Kristiine kaubanduskeskusesse juulikuisel argipäeval sisse astudes köidavad igal pool pilku punaseid allahindlusesildid. Poodlejaid on südapäevale läheneva kellaaja kohta isegi üllatavalt palju.

Astun sisse kauplusesse, kust olen varemgi leidnud soodsaid kiirmoekaupu. Nüüd on siinsed hinnad aga langenud murust madalamaks: teksapüksid maksavad keskmiselt neli kuni seitse eurot; kleidid, kampsunid, pluusid ja pusad kuni neli eurot. Üleriided saab kätte kuni 15 euroga  ja jalatsite eest tuleb välja käia kuni kümme eurot. Käe- ja seljakottide hind jääb vahemikku kolm kuni kaheksa eurot. 

Kolme koolikomplekti on päris raske kokku panna, aga annan endast parima. Ütlen kohe ära, et ma pole moeasjatundja, vaid valin riietusi oma heaksarvamise järgi. Kõik esemed on alla hinnatud.

ESIMENE KOMPLEKT: soe sügispäev

Kohe jääb silma kerge ja õhuline rohekasmust mustriline parka. Juurde võtan kolmveerandkäistega pluusi ja mustad teksad. Jalga leian vahvad värvilised ketsid. Ühel õigel õpilasel peab olema ka (selja)kott, kuhu mahutada kõik tarvilik – selleks sobib imehästi must kunstnahast kott. 

Löön riietuskabiinis komplekti hinna kokku. Tavahinnaga ostes maksaks kogu kupatus 74,95 eurot. Praegu saab komplekti kätte aga rohkem kui poole võrra odavamalt: 35,95 euroga. Allahindlus on seega 52%.

Komplekti kuuluvad:

Parka: 9,99 eurot (tavahind 14,99).

Pluus: 3,99 eurot (tavahind 6,99).

Teksad: 3,99 eurot (tavahind 14,99). 

Kott: 7,99 eurot (tavahind 24,99).

Tennised: 9,99 eurot (tavahind 12,99).

TEINE KOMPLEKT: viisakas koolipäev

Järgmisena loon komplekti, mis oleks natukene formaalsem. Samas võiks sellega käia kooli siseruumides. Ülaossa otsin midagi klassikalist ja viisakat: valge-sinisetriibuline triiksärk tundub väga kihvt. Kuna mulle meeldivad mustad teksad, siis jätan need samaks. Otsin riietuse juurde ka jalavarje, kuid ei leia sobivat suurust. Nii lähevad käiku eelmise komplekti omad. Aksessuaarina kasutan helehalli käekotti, mille hind on naeruväärselt madal.  

Ilma allahindluseta maksaks selline komplekt 55 eurot ja 96 senti, kuid praegu kulub vaid 23 eurot ja 96 senti. Allahindlus on kokku lausa 57%.

Komplekti kuuluvad sellised leiud:

Triiksärk: 6,99 eurot (tavahind 14,99).

Teksad: 3,99 eurot (tavahind 14,99).

Ketsid: 9,99 eurot (tavahind 12,99).

Käekott: 2,99 eurot (tavahind 12,99).

KOLMAS KOMPLEKT: tõeline segadus

Viimane riietus on valitud juhuse tahtel, ehk võtan proovikabiini kaasa esemed, mis hetkehooga silma torkavad. Ei mingit kalkuleerimist ega värvide sobitamist.

Komplekti satuvad oversized (ingl. k – liiga suur) armeerohelise teksajakk, must kuldsete motiividega kleit ja väike armas kotike, mida saab kanda ka üle õla. Lillelised tennised leian viimasel hetkel. Pole õrna aimugi, kuidas ja kas üldse need riided omavahel kokku sobivad. Aga eks ma proovin!

Tegelikult ei ole komplekt üldsegi hull. Lihtsalt mina ise ei kipuks sellist riietust ostma, sest olen pigem pükstekandja. Täishinnaga saaks selle rõivastuse 65 euro ja 96 sendi eest, ent soodushinnaga on kogumaksumus vaid 31 eurot ja 96 senti. Allahindlus 52%.

Komplekti kuuluvad:

Jakk: 14,99 eurot (tavahind 24,99).

Kleit: 3,99 eurot (tavahind 12,99).

Kott: 4,99 eurot (tavahind 14,99).

Tennised: 7,99 eurot (tavahind 12,99).

PRAEGU VEEL TÄISHIND: Vihikute ja muude kontoritarvete soodusmüük algab tavaliselt alles augusti keskpaigas. Foto: Pixabay

Koolitarvikud on müügil veel täishinnaga

Kui osta kõik kolm rõivakomplekti, peaks täishinna puhul välja käima 196 eurot ja 87 senti. Tänu üüratutele allahindlustele saan aga lõpphinnaks kõigest 91 eurot ja 87 senti. Ligi 54% soodsamalt!  Arvestades, et kahes komplektis kasutan samu pükse ja jalanõusid, tuleks lõppsumma veelgi odavam. 

Järgmisel päeval külastan Tallinnas Nautica kaubanduskeskust, et uurida, kas ka koolitarvikud on juulis odavamad. Selgub, et ega ikka ole küll: praegu on asjad müügil veel täishinnaga. Vihikute ja muude kontoritarvete soodusmüük algab tavaliselt alles augusti keskpaigas. Küll aga leian kahest kiirmoepoest supersoodsad pinalid. Need võib praegu ära osta küll! Esimeses poes on näiteks efektne pinal alla hinnatud 5.99 euro pealt 3.99-le. Teises kaupluses saab erineva mustriga pinaleid soetada kõigest ühe euro eest. Ühesõnaga tasub ringi vaadata!