John F. Kennedy Jr ja Carolyn BassetteFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
8. juuli 2019, 12:00

John F. Kennedy jr vihkas oma õde ja oli lahutamas? (1)

Traagiliselt surnud Ameerika presidendi John F. Kennedy poja John Kennedy juuniori elust on 20 aastat pärast temalt elu võtnud lennuõnnetust ilmunud raamat “America’s Reluctant Prince” (“Ameerika tõrges prints”), mille autoriks on tema ajaloolasest sõber Steven M. Gillon.

Ajakiri People vahendab katkendit, millest ilmneb, et Kennedy juunior ei suutnud seedida oma õde Caroline’i – ta olevat õde ja tema peret kirjeldanud kui privilegeeritud snoobe, kes vaadanud talle ülalt alla. Caroline pidanud Johni perekonna mustaks lambaks ning sõimanud tema sõpruskonda “savupeadeks”.

Raamatus vihjatakse, et kuigi John Kennedy jr ja tema abikaasa Carolyn Bessette Kennedy hukkusid 1999. aastal lennuõnnetuses Ameerika kuldse paarina, olid nende suhtes mõrad ja John mõtles lahkuminekust. Carolynil olnud raske kohaneda eluga pideva meediatähelepanu all. Carolyn tõmbus aina rohkem endasse ja hakkas kodust väljumist vältima.

“Ta tundis, et on lõksus. Paljud tema sõbrad vihjasid, et ta turgutas end mõnuainetega. Paparatsod käitusid Carolyniga kohutavalt. John unistas, et kui ta abiellub ega ole enam Ameerika ihaldusväärseim poissmees, jäetakse ta rahule. Aga nii ei läinud,” ütleb kirjanik.

Gillon pajatas raamatu ilmumise eel, et Kennedy poja välklampide valguses elatud elu oli üsna keeruline ning 38-aastaselt surnud John käis elu lõpuni pidevalt terapeutide juures. Enne surma olevat Kennedy juunior isa eeskujul hakanud unistama politilisest karjäärist. “Ta ütles, et tahaks jälle koju minna – kodu all mõtles ta Valget Maja,” väidab Gillon.