Foto: JOHN SCHULTS / Scanpix
Inimesed
5. juuli 2019, 15:15

Prints Charles polnud ainus: loe, kellega printsess Diana veel kurameeris! (3)

Terve maailm jälgis 29. juulil 1981 prints Charlesi ja Diana laulatust ning suurejoonelist sündmust nimetati lausa "sajandi pulmaks". Paljud arvasid, et tegemist on tõelise muinasjutuga, ent kõik printsid ja printsessid ei ela koos õnnelikult elu lõpuni.

Juba õige pea võis näha märke, et Charlesil ja Dianal ei pruugigi olla nii täiuslik suhe kui kõik esialgu arvasid. See abielu oli hoopis õudusunenägu täis piinlikke skandaale ja afääre ning kõigi kahtlused said kinnitatud aastal 1996, kui paar oma abielu lahutas. Me kõik teame, et prints Charles oli nii enne kui ka pärast Dianat pikalt koos Camilla Parker Bowlesiga, ent kas ja kellega printsess kurameeris?

Charles polnud ainus, kes abielus olles veel ühte suhtesse astus. Diana oli tiiba ripsutanud endise ratsaväe ohvitseri James Hewittiga. Nende vahel süttis armuleek, kui Hewittist sai printsessi ratsutamisõpetaja. See 1986. aastal alguse saanud romantiline suhe kestis lausa viis aastat. Kuigi nad hakkasid kurameerima kaks aastat pärast Harry sündi, on paljud inimesed tänase päevani veendunud, et hoopis Hewitt on printsi bioloogiline isa.

See polnud aga Diana ainus afäär. 1992. aastal tuli avalikuks salajane salvestust Diana ja James Gilbey vahelisest telefonikõnest. Vestlus oli küll aset leidnud kuus aastat varem, kuid meedia läks täiesti pöördesse, kui kuulis Gilbeyt korduvalt naist kalliks nimetamas.

Kolm aastat pärast Charlesist lahku kolimist läks Diana haiglasse sõpra külastama ja talle jäi silma Pakistanist pärit kirurg Hasnat Khan. Naine olevat olnud kohaselt lummatud ning järgnevatel nädalatel võis teda korduvalt haiglas kohata. Diana lootis meest uuesti näha ja tema plaan õnnestuski ning veidi hiljem käis ta Khaniga kohtamas. Paljud usuvad, et Khadi oli esimene ja ainus inimene, keda printsess päriselt armastas.

Kaks aastat hiljem hakkas nende suhe paraku kiiva kiskuma. Kirurgi ootamatusi täis töögraafik ei andnud Dianale võimalust temaga piisavalt palju koos aega veeta. Arvatakse ka, et Khani silmis elasid nad kahes täiesti erinevas maailmas, mida polnud võimalik omavahel kokku viia. Paar läks aastal 1997 lahku.

Diana viimaseks kallimaks jäi Egiptuse miljonär Dodi Fayed. Nad käisid kohtamas küll vaid mõne kuu, ent Dodi isa Mohammed Fayed on väitnud, et tema poeg plaanis Diana kätt paluda. Kahjuks said mõlemad 1997. aasta augustis aset leidnud autoavariis surma.

Foto: FRANTZESCO KANGARIS / Scanpix