Mare KabritsFoto: Robin Roots
Inimesed
2. juuli 2019, 09:22

Tehke järele! Lauatennisist Mare Kabrits läheb 74aastaselt Euroopa meistrivõistlustele! (8)

Väärikas eas Mare Kabrits tõmbab paar korda nädalas selga miniseeliku, aga mitte linna peal patseerimiseks. Krapsakas daam laseb põlvedel välkuda hoopis teistel põhjustel.

Väärikas eas Mare Kabrits tõmbab paar korda nädalas selga miniseeliku, aga mitte linna peal patseerimiseks. Krapsakas daam laseb põlvedel välkuda hoopis teistel põhjustel.

Tallinlanna Mare (74) alustas lauatennisega 11aastaselt. «Käisin toona 21. koolis ja ema töötas samas lähedal Kreutzwaldi tänaval sideministeeriumis. Pärast kooli seadsin tihti sammud ema töö juurde, kus seisis ka lauatenniselaud. Vahel servisin üksi, vahel leidsin mõne mängukaaslase,» meenutab krapsakas ja igati soliidne daam. Et ala hakkas üha enam paeluma, võttis Mare treenimise tõsisemalt käsile. Asi päädis sellega, et 16aastaselt sai neiu meistersportlaseks. Keskkooli lõpuklassis krooniti Mare aga Eesti lauatennisenaiskonna ridades Nõukogude Liidu meistriks.

Veerandsada aastat puhkust

Sporditegemise pisik ja rutiin pugesid Mare sisse üsna varases eas. Ometi juhtus nii, et vahepeal ei võtnud naine lausa 25 aastat lauatennisereketit kätte. Töö tuli vahele. «Lõpetasin Tallinna Polütehnilise Instituudi ja hakkasin palgatööd tegema. No millisele tööandjale ikka meeldib, et töötaja pidevalt võistlustel trofeesid jahib,» naerab ta. Vitaalne proua tunnistab, et oma rolli mängis seegi, et piiri taha väga ei pääsenud, kuid suur ja lai kodumaa oli juba üsna risti-põiki läbi sõidetud. Läks igavaks ja nii trenn unarule jäigi. Reket sattus kätte ehk kord-paar aastas, kui toimusid tööandja organiseeritud spartakiaadid.

Vana armastus lõi taas lõkkele, kui Mare oli 49aastane – spordi mõttes juba veteran. Et Eesti oli vabaks saanud, hakkasid avanema võimalused pääsuks maailma- ja Euroopa veteranide meistrivõistlustele. Siht silme ees, hakkas naine uuesti trenni tegema. Tulemus ei lasknud end pikalt oodata. 1992. aastal Iirimaal Dublinis toimunud MMil võitis Mare koos Milvi Kuivkaevuga paarismängus pronksmedali.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99