Blogid

Kuidas Karl Vaino soomlastele „Dallasest“ kaebles (17)

LISA KOMMENTAAR

Tallinna tüdruk 24. veebruar 2022, 23:18
Nii et kui esimesse klassi läksin, vaatasime soomet udupildiga ja tummalt, siis põhikooli lõpuks oli juba korralik pilt ja hääl tutvuse kaudu saadud plokiga ja meie pere kolmas telekas sai juba kohe poes ploki sisse.
Tallinna tüdruk 24. veebruar 2022, 23:13
Noortel inimestel on kõik segi nagu pudru ja kapsad. Olid ajad, kus oli range keelu all soome tv ja ikkagi kõik vaatasid, ka ilma plokita, ja segajad olid, ja ka antennide jahi aeg oli. Kas arvate, et kogu aeg oli ühtemoodi. Tuli aeg, kus enam ei viitsitud kõvasti jahtida, kuid segajad olid ikka, ja plokke sai vaid tutvuse kaudu. Ja kunagi palju hiljem tulid legaalsed plokid. Ja Ameerika häält ja Luksemburgi oli segajate tõttu ikka väga raske kuulata, ning olid ajad, kui ei tohtinud sellest kuskil iitsatada, kui ei tahtnud teatud organite huviorbiiti sattuda.
to Urmas / eile, 08:118. juuli 2019, 02:45
sa ei teagi mis oli Leningradi TV, seda pole näidatud EV taastamisest saadik (STV korraks vist püüdis), millegipärast näidatakse meil RTR ja Ort
Urmas7. juuli 2019, 08:11
Lenigradist küll ühtegi head saadet ei tulnud. Toona oli müüdavatel teleritel juba PAL plokid poes sees, ei pidanud kusagil midagi paigaldama. Toona saigi vaadatud ainult Soome TV pealt filme ja ETV pealt lastesaateid, Vene kanalitelt tuli täielik saast! Pidevalt mingid sõjafilmid, kus üks venelane võidab terve Saksamaa armee ja muud jaburdused! Ega toona ei saanud ju ka vene keelest sõnagi aru. Koolis küll intensiivselt õpetati, aga mingit praktikat ei olnud ja keskkooli lõpus ma rääkida küll ei osanud ja aru midagi ei saanud, eksamil õppisin lihtsalt pähe ja sain oma kolmekese ära.
to & täna, 09:493. juuli 2019, 21:56
jah,kollektiivantenne ei puutunud keegi, sellega oli vaadeldav nii Leningrad(väga head saated) kui Venemaa ja ETV . Loomulikult eramajadel tehti pisteliselt -aga need olid naabrite sõbralikud suhted nagu praegu - kullid, kisuvad üksteisel silmad peast ja praegu veel hullemad. Tammsaare tee/Retke tee nurgal,I korrusel vaatas papi kahe vasktoruga toaaknal, Soomet ja keegi midagi ei teinud .
selles on sul õigus 3. juuli 2019, 21:51
oli üks vähene aeg,kui soome tv reklaamid asendati liidulise mögaga, et kõik vaataksid hea filmi vahele kui halb on muidu elu seal:) Soome valitsus esitas noodi tookord Venele ja Ensv ideoloogid said kottida selle nalja eest
3. juuli 2019, 09:49
"Mahasaeti antennid,mis polnud kollektiivantennid katustel..." Lausvale praegu on moes.
Imelik1. juuli 2019, 10:54
et Soome lihalettidest ei kaeblend
11. juuli 2019, 06:41
keegi polex viitsind ENSVd vaadata, kui see realistlikumalt olex lavastatud, aga jah, elu oli hall&pime, kõike pidi sebima ja miljon tutvust olema
sa eeva ei mäleta siis midagi 1. juuli 2019, 06:39
plokid pandi tutvuse poolest ja 10...20 rbl. Ameerika Hääl oli 3 õe poolt segatud. Mahasaeti antennid,mis polnud kollektiivantennid katustel.
eva1. juuli 2019, 06:22
ostsin omale esimese isikliku teleri 1978, telerite parandustöökojast paigutati sinna mingi Soome plokk ja Soome TV 3 kanalit olid täiesti nähtavad, lisaks kuulasime raadiost ka Ameerika Häält. Mingeid segajaid ja antennide mahasaagimist küll ei mäleta. Aga jah, elasime Põhja-Eestis.
Erilaid ei teagi1. juuli 2019, 05:59
et katsetati signaali summutamist ja see piiras Soomes tv vaatamist ning keelati, samas anti korraldus paigaldada detsimeeter laine antennid liiduliste saadete vaatamiseks elamutele, millisega tagati hoopis Soome parem nägemine
Tiit1. juuli 2019, 05:09
Mis jubedust sellel ajal oli? Kas see oli jubedus, et ei olnud töötuid ja kodutuid nagu praegu? Ehk oli tasuta arstiabi, sealjuutes ka hambaatst jubedus?
Erikoistarjous1. juuli 2019, 02:33
Mina mäletan hoopis Soome TV reklaame - lihaletid lookas, "ainult" 9.99 marka üks liha ja 14.99 marka teine liha. "Erikoistarjous" oli põhiline sõna, mis meelde jäi. Ja mäletan, et tol ajal mõtlesin, et see on võimatu, et meil ka kunagi midagi sellist olema saab. Ilmvõimatu. Sest mind pandi lapsena pidevalt järjekorda seisma, kui tuli banaani, kohukesi või võid müügile..Sada inimest kohukeste järjekorras! Igaühele müüdi kümme tükki. Banaanijärjekord - sada inimest. Võijärjekord. Leivasaba.. Uskumatu, kui kehvasti ikka nõukogude ajal inimesed elasid. Nagu mingi puruvaene arengumaa.
hõm1. juuli 2019, 02:26
Jalavarjud on jalanõud, mitte püksid
mm1. juuli 2019, 01:21
Mitte keegi ei saaginud antenne maha,soome heli-ja värvi pandi täieti legaalselt teleritesse,Erilaiu hülgemöla!
Olin noor siis ja ka praegu, kõik oli tiptop1. juuli 2019, 00:16