Foto: GEORGE ROGERS/SIPA/SCANPIX
Inimesed
26. juuni 2019, 10:23

PALJASTATUD: milline kuningliku perekonna liige kulutab kõige rohkem maksumaksja raha? (3)

Iga aasta juunis avalikustab kuninglik majapidamine oma detailse finantsaruande. 2018-2019 aasta kulutused on kirja pandud ja briti maksumaksjad saavad teada, kes kõige rohkem raha laristasid. Olid need prints Harry ja Meghan, prints William ja Kate, prints Charles ja Camilla või kuninganna Elizabeth II?

Värske aruande kohaselt kulus kõige rohkem raha prints Charlesi ja tema abikaasa Camilla Parker Bowlesi peale. Väljaanne The Express tõi välja, et kogu kuningliku perekonna reisieelarve oli veidi üle 3 miljoni dollari. Vahemikus 1. aprill 2018 ja 31. märts 2019 olid ainuüksi tulevane kuningas ja Cornwalli hertsoginna kulutanud sellest summast pea poole.

Charless kasutas kõige enam ka kuninglikku rongi, mille ühele sõidule kulub üle 25 000 dollari. Tema ja Camilla tänavune Kuuba tuur läks maksumaksjale maksma umbes 530 000 dollarit ja ka nende reis Aafrikasse polnud odav. Pärast numbrite avalikustamist sõnas palee, et printsi välislähetused korraldas  välisministeerium, kelle hinnangul on Charles Suurbritanniale imeliseks saadikuks.

Ent Walesi prints polnud ainus, kelle peale tänavu palju rohkem raha kulus. Prints Harry ja Meghani kodu renoveerimine läks maksumaksjale maksma üle kolme miljoni dollari. Aastal 2013 kulutasid tema vend ja hertsoginna Catherine Kensingtoni palee renoveerimise peale aga üle viie miljoni dollari.