Foto: WENN.com / Vida Press
Kultuur
25. juuni 2019, 11:15

TOP 5 | Menusarja „Sõbrad“ saladused, mida sa ehk varem ei teadnud!

Menusari "Sõbrad" jõudis lõpusirgele juba enam kui viisteist aastat tagasi, ent rahva armastus selle vastu pole raugenud. Siin on mõned "Sõprade" saladused, mida sa ehk varem ei teadnud!

1. Sarja nimi pidi algselt olema hoopis "Insomnia Café" ("Unetuse kohvik" - toim.). Läbi käidi mitu muudatust kuni jõuti "Sõpradeni". Kui neid muudatusi poleks tehtud, oleksid telebossid leppinud "Insomnia Caféga". Võimalike variantide hulka kuulusid ka "Friends Like U"  ja "Six of One". 

2. See purskkaev ei asugi New Yorgis. Kui arvasid, et sarja avakaadrites ilutsev purskkaev asub Central Parkis, siis sa eksid. See paikneb hoopis Californias asuvas Warner Brothersi rantšos. Seda aetakse tihti segi Central Parkis asuva Cherry Hill purskkaevuga.

3. Joey ja Monica vahel oleks pidanud lahvatama armuleek. "Sõprade" lugu oleks pidanud minema veidi teisiti. Kui meeskond oleksid saanud oma tahtmise, poleks Rachel ja Ross osutunud sarja peamiseks paariks. Algselt oleks pidanud sarja keskmes olema hoopis Joey ja Monica armulugu.

4. Sõbrad istusid alati sama koha peal, sest kuulus diivan oli lihtsalt nende jaoks kinni pandud. Oled mõelnud, miks nad said alati oranži diivani peal istuda? Kui elad nende tegelaste kombel New Yorgis, siis tead, et kohalikus kohvikus saab väga harva sama koha peal istuda. Veab, kui üldse istekohti jätkub. Kuidas siis Rossil, Rachelil, Joeyl, Monical, Phoebel ja Chandleril nii hästi läks? Tuleb välja, et see diivan oli nende reserveeritud. Mõnes stseenis võib tähelepanelik vaataja märgata, et diivani ees asuval kohvilaual on pisike "reserveeritud" silt.

5. Monica korter vahetas numbrit. Ilmselt ei pannud seda paljud tähele, kuid sarja alguses elas Monica korteris number viis. Hiljem taipas aga sarja meeskond, et kuna Monica elab nii kõrgel, ei saa tema korteri number kuidagi nii väike olla. Viiest sai kakskümmend ja muutus ka Chandleri korteri number.