Foto: STRINGER / Scanpix
Inimesed
24. juuni 2019, 16:30

Kas prints Charles kahetses, et Dianaga nii ruttu abiellus? (5)

Terve maailm jälgis 29. juulil 1981 prints Charlesi ja Diana laulatust ning suurejoonelist sündmust nimetati lausa "sajandi pulmaks". Paljud arvasid, et tegemist on tõelise muinasjutuga, ent kõik printsid ja printsessid ei ela koos õnnelikult elu lõpuni.

Prints Charles on kuninganna Elizabeth II ja prints Philipi vanim poeg. 70ndatel oli tegemist tõelise naistemehega, kes käis üpris palju kohtamas. Kuigi Charles oli armunud Camilla Parker Bowlesi, ei peetud teda printsi jaoks sobilikuks. Aastal 1977 oli ta üürikest aega koos ka Diana õe Sarah Spenceriga.

Kuigi Diana oli Charlesiga esimest korda kohtudes üpris noor, jättis häbelik seltskonnapreili talle võimsa mulje. Kolm aastat hiljem said nad uuesti kokku ja hakkasid käima. Diana oli noor, kaunis ja pärit aristokraatlikust Spenceri perekonnast ehk ideaalne abikaasakandidaat prints Charlesile.

Ilmselt oli Charles oma tüdruksõpra kiindunud ja tema oli kahtlemata printsist lummatud, kuid nende suhe arenes peamiselt kuningliku perekonna surve tõttu. Paljud väidavad, et Charlesi lausa sunniti Dianaga abielluma.

Kuningliku paari suhe kogus tuure ja aastaks 1981 olid nad kihlatud. Esimesi ohumärke oleks pidanud täheldama aga nende kihlusintervjuust. Kui reporter uuris, kas nad on armunud, vastas Diana kiirelt "jah", ent Charles ei osanud isegi armastust defineerida. See liit oli ilmselgelt juba algusest peale hukule määratud. Värske prints Charlesi biograafia paistab kinnitavat, et isegi enne pulmi oli ta oma otsused hakanud kahetsema.

Charles tundis end lõksus olevat. Meest survestati kuninglikke kohustusi täitma ja Dianaga abielluma, kuigi samal ajal oli ta kõrvuni armunud Camilla Parker Bowlesi. Prints teadis juba enne abiellumist, et nad pole Dianaga üksteise jaoks loodud, kuid ta kartis riskida ning oma perekonnale ja kuningannale pettumust valmistada. 

Oodati, et prints Charles oleks 32-aastaselt juba abielus ja perekonda loomas, mistõttu polnud ühtegi arvestatavat põhjust asja edasi lükata. Nad olid küll käinud kohtingutel ainult kaksteist kord, ent tegemist oli kuninglike standardite järgi ideaalse kandidaadiga. Diana oli ilmselt ka liiga noor, et oma muresid väljendada.