Foto: PETER NICHOLLS / Scanpix
Inimesed
18. juuni 2019, 12:58

Veider kõmu või midagi enamat: kas kuninganna Elizabeth II peanuppu ehivad parukad? (2)

Kuninglikud ja nende elu kõikvõimalikud detailid on juba aastaid avalikkust köitnud. Kuninganna Elizabeth on troonil püsinud alates 1952. aastast ja inimestel on eriti palju küsimusi just tema koht. On sahistatud, et kuninganna kannab parukat, ent kas tegemist on pelgalt jabura kõlaka või sulatõega?

Elizabethil on üks ja see sama soeng olnud pea kogu elu. Ta on seda kandnud 50ndatest saati ja 90ndatel lõpetas ta juuste pruuniks värvimise. Veider sahin sai alguse aga mitu aastat tagasi, kui Buckinghami palees leidis aset eriti hirmus intsident. Aastal 1982 murdis mees nimega Michael Fagan kahel korral sisse Buckinghami paleesse ja teisel korral jõudis mees isegi kuninganna magamistuppa.

"Ma ei tea, miks ma seda tegin. Mul lihtsalt tekkkis selline mõte," tunnistas mees hiljem. Esialgse info kohaselt olevat Fagan näinud kuninganna laual parukat, ent mõned kuud hiljem antud intervjuus ta eitas seda. "Kogu see värk, mis on kirjutatud, et ta kannab parukat ja pitsist öösärki ning sosistab meelalt, on täielik jama. Sellest ei tasu isegi mõelda."

Pole olnud kunagi ühtegi asitõendit sellest, et kuninganna kannaks parukat. Viimastel aastal pole uusi sahinaid ka juurde tekkinud. "Kõikides raamatutes, mis ma tema kohta lugenud olen, pole ma vist kunagi midagi kuulnud paruka kandmisest. Ütlen ei. Ma ei usu, et kuninganna parukaid kannab," kommenteeris kuninglik blogija Marilyn Braun.

On aga teada, et üks teine kuninganna Elizabeth kandis parukaid. Kuningas Henry VIII ja tema teise abikaasa Anne Boleyni tütat Elizabeth I hakkas pärast 20. eluiga parukaid kandma. Arvatakse, et tal kukkusid haiguse tõttu juuksed peast ja seetõttu hakkas ta parukaid kandma. Esialgu eelistas ta oma loomulikku juuksetooni meenutavat punakat või safranikarva parukat, ent vananedes kandis ta hallide juuste varjamiseks värvilisi parukaid.