ÕNNELIK PAAR: Eino ja VeeraFoto: Eino Baskin / erakogu
Inimesed
11. märts 2020, 13:16

Soovijatel on võimalus Baskini muuseumi ehitamiseks teha annetusi Swedbanki kontole EE452200221066139370. Saajaks on Veera Tolli-Baskin ning selgituseks Eino Baskini muuseum.

ÕL ARHIIV | Veera Tolli-Baskin: „Need kuusteist aastat, mis me olime Einoga koos, olid kahtlemata minu elu ilusamad aastad.“ (23)

Täna möödub viis aastat Eino Baskini surmast. Taasavaldame 15. juunil 2019 ilmunud loo Baskini viimase abikaasa Veera Tolli-Baskiniga. 

„Sellest valust ei saa vist kunagi üle, see on ja jääb, ainult et ta ei lõika enam nii teravalt,“ tunnistab Veera Tolli-Baskin (62). Enam kui neli kevadet tagasi kaotas ta armastatud abikaasa Eino Baskini, keda nägi esimest korda teatrilaval 18aastase tütarlapsena ja kellesse armus esimesest silmapilgust. 

„Esimene aasta pärast Eino lahkumist istusin ma praktiliselt kõik päevad üksinda siin tagatoas ega suutnud sealt nina ka välja pista. Kuigi tööl pidin ju käima, et ennast kuidagi elatada, ning eks see viis ka mõtted mujale. August aitasid mul välja tulla lapsed ja silmarõõmud lapselapsed. Kuigi väga raske oli,“ ohkab Veera.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99