Helve SärgavaFoto: Tiina Kõrtsini
Poliitika
12. juuni 2019, 13:42

Helve Särgava lahkus sotside ridadest: see otsus ei tulnud üleöö (55)

Pikaajaline kohtunik ja Tallinna linnavolikogu liige Helve Särgava lahkus sotsiaaldemokraatide ridadest ja kuigi ta ei tea veel, millise uue erakonnaga ta plaanib sügisest liituda, siis kindel on see, et ta poliitikast ei lahku ning sotsiaaldemokraatide väärtusi kõrvale ei heida.

Poliitik kommenteeris Õhtulehele, et on seda mõtet juba mitu kuud mõlgutanud ja tegemist ei olnud üleöö sündinud otsusega. „Ainus, mida ma otsustasin jälgida, oli see, et ma austusest ja lugupidamisest ei hakanud seda enne erakonna üldkogu tegema, sest mul ei olnud vaja, et sellel hektel oleks tähelepanu minu peal. See poleks olnud väärikas,“ sõnas ta.

Tallinna linnavolikogust Särgava lahkuda ei kavatse. „Seisan oma valijate eest,“ ütles ta.

Sügisel on Särgaval kindel plaan mõne teise erakonnaga ühineda, aga millisega, seda ta veel ei tea. „Mul ei ole veel 100 protsenti sisemist otsust. Praegu ma ei ole mitte ühegi erakonnaga seotud ja ma vaatan rahulikut ise, kuhu edasi liigun. Suve lõpuni on veel aega, et konkreetsem otsus teha,“ selgitas ta. Küsimusele, kas on mõni erakond teda enda ridadesse kutsunud, vastates jäi Särgava kidakeelseks. „Ütlen, et see on ikkagi minu enda otsus,“ kinnitas ta veel kord.

Sotsiaaldemokraatide vaadetesse uskuvat Särgava siiani. „Ma põhimõtteliselt jagan neid seisukohti, mille eest sotsid kõige tugevamini seisavad,“ sõnas ta ja toonitas, et erakonnast lahkumise taga ei ole tema maailmavaadete muutumine või vimm erakonna vastu, vaid see, et „iga inimene tahab ikka mingi hetk ise otsuseid teha.“