Mõnusast suvepuhkusest annab märku särav ja päikeseline jumeFoto: Bruce Mars / Pexels
Nipid
15. juuni 2019, 21:13

Nende 9 nipi abil saavutad pikalt püsiva päikeselise jume

Mõnusast suvepuhkusest annab märku särav ja päikeseline jume. Kui päikest enam pole, kipub see aga ruttu kaduma. Kuidas jume kauem püsiks, annab nõu kosmeetik Inga Raa Ella Beaute Salongist.

1. Ettevalmistus
Enne aktiivset päevitamist hakka kasutama päevitust soodustavaid kreeme. Spetsiaalsed päevitust tõhustavad tooted valmistavad naha melaniini tootmist stimuleerides paremini ette.

2. Nahahooldus
Surnud naharakkude eemaldamiseks koori keha ja nägu kord nädalas. Peale koorimist on nahk silmnähtavalt siledam ja niisutatud. Selline nahk päevitub ühtlasemalt.

3. Kaitse nahka
Päevitama minnes kanna kehale ja näole päikesekaitset sisaldavat kreemi, soovitavalt u 30 minutit enne päikese kätte minekut. Alternatiivina võid kasutada looduslikke päikseekaitsefaktoreid sisaldavaid õlisid, näiteks vaarikaseemne- või porgandiõli. Samas ole nendega ettevaatlik, sest iga nahk reageerib erinevalt ja kaitse ei pruugi olla väga tõhus. Ära unusta kaitsta oma huuli kaitsefaktorit sisaldava huulepalsamiga!

4. Uuenda pidevalt päikesekaitsekreemi
Päevitamisel, eriti peale ujumist, kanna nahale uus kiht päikesekaitsekreemi. Kreemid võiksid sisaldada E- ja C-vitamiini, mis aitavad võidelda päikesest tuleneva vananemise vastu ja piiravad vabade radikaalide loomist. Kui sul on probleemne nahk, siis soovitan rannakotti pista väike pudel toonikut või niisutav näosprei, millega eemalda liigne rasu ja mustus ning alles siis kreemita päiksekaitsekreemiga.

5. Ära unusta ennast terveks päevaks päikese kätte!
Nahk suudab päevitust tekitavat melaniini toota vaid piiratud aja jooksul. Nii ei ole kasu terve päev päikese käes lesimisest. Samuti on Tel Avivi Ülikooli rakubioloog Carmit Levy ja tema kolleegide uurimustöös selgunud, et kõige tõhusam on päevitada üle päeva. Nimelt on vahepealsel päeval melaniini tootmine nahas pärsitud.

6. Kanna ranna-või nokkmütsi, et varjata näonahka liigse päikese eest. Nii ei teki inetut punast põlenud nina või otsmikku.

7. Peale päevitamist pese nahk higist, mereveest ja tolmust jaheda veega.

8. Värskenda nägu toonikuga ja niisuta nahka näokreemiga.

9. Kehale kanna spetsiaalselt peale päevitamist mõeldud tooteid.
Need kreemid on jahutava ja rahustava toimega ning aitavad säilitada kaunist jume pikemalt.