Karl-Erik TaukarFoto: Martin Ahven
Inimesed
10. juuni 2019, 11:36

Karl-Erik Taukar: ma pole juba viimased seitse aastat suvel puhanud (10)

Tänavu nii parima meessaatejuhi kui ka Eesti seksikama mehe tiitliga pärjatud muusik Karl-Erik Taukar tunnistab, et kuigi seksika tiitlit täie tõsidusega võtta ei saa, teeb see tuju heaks. „See on hea väike tujutõstja!” sõnab ta muiates. Aga kuidas on läinud ikkagi nii, et ühest muusikust on saanud ka palavalt armastatud saatejuht?

„See on uskumatu, et niimoodi läinud on,” sõnab Taukar ja meenutab, et oma esimese telesaate juhtis ta alles 2015. aastal. „Ei olnudki nii alles enam, neli aastat tagasi,” avastab ta järsku, kuidas aeg lendab. „See oli „Eesti otsib superstaari” viies hooaeg ja olgem ausad, sellest kõik algas,” sõnab ta.

Produktsioonifirma Ruut ja TV3 tegid talle pakkumise, et neil on saatejuhti vaja ja Taukar ei leidnud ühtegi põhjust keeldumiseks. „Ma ütlesin neile, et üliäge, teeme ära!”

Möödunud nädalal juhtis Taukar kiusamise teemalist vestlusringi ja võrreldes seda suurte telesaadetega, on tema sõnul mõlemal oma võlu. „Mis puudutab suuri telesaateid, siis nendega on lihtsalt see, et seal on spontaansust vähem, sest kogu režii ja saate stsenaarium on varasemalt väga kindlalt kokku pandud. Sellises formaadis (vestlusring) on loomulikult vabadust rohkem, aga mõlemal on omad võlud.”

Kuidas valmistub aga muusik saatejuhtimiseks? „Käin ohjeldamatult mööda ühte ja sama trajektoori kodus ringi ja räägin iseendaga mõned tunnid,” muigab ta. „Minu puhul toimib see ja vahepeal tutvun muidugi etteantud tekstiga.”

Ennekõike peab ta ennast ikkagi muusikuks ja see on alati tema fookuses. „95 protsenti energiast pühendan alati muusikale. Televisiooniga on lihtsalt see, et kui teed ühe telesaate, mille terve hooaja sa võib salvestada purki mõnikord näiteks kuue päevaga, siis eetri on see pool aastat ja inimesed arvavad, et teletegijad on koguaeg telestuudios ja tegelevad sellega. Tegelikult on ikkagi nii, et kontserte tuleb aastas sada ja üle selle ja telesaated on sellest ju väikene osa ainult,” on Taukari sõnul tema jaoks töö mõttes fookuses alati muusika.

„No ikkagi, see on puhas erialane tunnustus,” naerab Taukar, sest mõnda aega saanud Eesti seksikamaid mehe tiitlit nautida. „See on ju selline tiitel, millesse täie tõsidusega vaevalt keegi suhtud. Aga see, et inimesed läksid sinna Kroonika kodulehele, vaatasid seda nimekirja ja panid linnukese minu nime, see teeb ikka tuju heaks. Midagi pole teha! See on selline hea väike tujutõstja.”

„Oi jumal, meil on suvi täiesti täis!” vastab Taukar küsimusele, mis plaanid tal suveks on ja lisab, et veedab selle mikrobussis. Keda huvitab, kus Taukarit suvel näha saab, peab võtma oma arvuti, minema tema Facebooki lehele ja sealt otsima üles kontserdid.

Suvepuhkuseks aega tal ilmselt aga ei jää. „Suvepuhkus on see aeg, mis jääb kontsertide vahele. Vahepeal on mõned päevad ja need ma kavatsen kõik ära kastutada, kui ainult ilm lubaks, aga üldiselt ei. Suvel ei ole ma juba viimased seitse aastat puhkust ette näinud,” muigab ta.

Milline oleks ideaalne suve puhkusepäev, seda teab ta kindlalt. „See oleks fantastiline ilm, hea seltskond, meri, liivarand ja õhtul võiks olla mingisugune mõnus koosviibimine!”