Baari-Madis
Inimesed
8. juuni 2019, 08:06

BAARI-MADISE BLOGI | Häbi, häbi Tallinna linnavalitsus! (16)

Vot nüüd olen ma küll justkui emotsionaalselt ülesköetud naine. Ja ühest kampsunist siin ei piisa, et oma pahameel välja elada. Andke mulle õnnetu pruudi Repinski pulmakleidi pikk loor, kuhu sisse saaks oma viha suurte rasvaste tähtedega tikkida ja siis poliitikutele näkku lüüa. Või ostaks Viru lillepoed tühjaks ja kataks matusepärgadega kogu Laagna tee #kultuurisurm.Alles see oli, kui me kõik hõiskasime rõõmsalt koos, et maailm jõuab lõpuks ka meieni. Olime kui üks suur rahvus Laulukaare all, kui kuulsime et Hollywood koputab uksele. Batman ja vampiir Edward tulevad Eestisse filmi tegema! Hurraa! Inimesed pildistasid tänavatel Christopher Nolanit igal sammul nagu beebit, kes teeb oma esimesi samme.

Meedia kubises rõõmuhõisetest - projekt salajane ja sosinaid rohkem, kui presidendi kohtumisel oravatega. Kes, mis, kus - keegi ei tea. Isegi Google ei suutnud staari siit kolkast üles leida. Aga siiski. Me oleme valmis - Tallinn + Hollywood = TALLYWOOD

Ja veel enam! Eesti rahvas saab massistseenidest osa võtta. Korraks tekkis ka isegi minusugusel wannabe Robert de Nirol kihk koju naasta. Sest iial ei või teada, kui mõnel andekamal, nagu näiteks mina, on lootus isegi sõnaline roll saada.  

Milline idüllilne American dream täitumas. Mehed keerasid endale lipsud ette ja pumpasid kena kukerinna ette enne katsetele minekut. Naised vuhvisid ka büsti üles, valetasid end viis aastat nooremaks ning langesid casting-diivanile võimalikult lühikese seeliku ja saatusliku naise pilguga. Isegi Abielusaate-Helen tunnistas, et on varjatud annetega näitlejanna. Ma isegi usun teda, teeskles ju teine et armastab hirmsasti Kalvi-Kallet. Ja nüüd blogijana kujutab ette, et on moodsa aja Jackie Collins. Kas anname kohe Oscari? Tänaseks on juba rollid jaotatud. Reżissööril jääb vaid hõisata: "Action!"

Ei, raisk, poliitikud peavad ikka kõik ära rikkuma! Me ei saa kinni panna Laagna kanalit. See on oluline ühendus Lasnamäe ja kesklinnaga. Inimesed peavad koju ja tööle saama. Abi ei jõua kohale!!! "See on puhas jama," karjun valjemalt ja kõrgema tooniga kui Elina Eurovisionil. JAMA! JAMA!

Iga suvi keeratakse kogu Tallinna liiklus pea peale, kui hakatakse jälle auke parandama. Mõned aastad tagasi seisid trammid nurgas, nagu valimistel  peksa saanud reformikad. Ei liikunud nad mingis suunas, kuigi kogu Tallinn ja turistod kaasaarvatud seda koledal kombel ihkasid. Et koju saada, tuli seikluste rada ette võtta juba Tallinna kesklinnast, et Majaksse jõuda. Kraavid, augud, kaablid, teepiirded. Kõigist pidi üle hüppame või suure kaarega kõrvalt minema. Nagu sõdur  miiniväljal. Hea, et elusana koju sai. Ja küsiks nüüd kohalikult linnavalitsuselt - kaua seda teejuppi kinni hoiti? Kus oli teie hooliv suhtumine siis? Kuradi poolearulised! Vot nii kurjalt ütlen. Lahendust ei pakkunud keegi välja. Kõik kesklinna ja Lasnamäe piirkonna inimesed kannatasid vapralt ja nurisemata.

Eestlased on kogu aeg virisejad ja kannatajad olnud. Elavad ka selle üle. Õnneks on alko aktsiis kukkumas, saategi end täis juua ja oma valu unustada. Suvi on puhkamiseks. Sõitke maale ära. Vist on juba Ahtri tee ka kinni pandud. Ma ei kuule teie vinguvat häält!

Ja nüüd, kus suvi tulekul, on häda, et film takisab liiklust ja elu. Aga samas  riputatakse üles ja keeratakse sügavasse mulda viitasid peagi algavatest teetöödest. Raisk! Milleks selline kahepalgeline suhtumine ja segaduse tekitamine! Piisab sellest totrusest, mis Gonsiori tänaval on - üherealine kahe suunaga sõidurada. See pigem meenutab paari tuntud poliitiku seksuaalsust: hommikul ühes suunas, aga õhtul teises.

Laske sellel filmil juhtuda täies hiilguses. Ja kui natsi-valitsus kardab, et filmiga seoses siia saabuvad võõrtöölised siia ka jäävad ning rikuvad meie kauni Eesti ära, siis hingake rahus, nad lähevad siit lõpuks ka minema. Nendele inimestele meeldib oma tööga seoses reisida, mida ei saa öelda meie värske ministriproua Kerti kohta. Kui kaameras punane tuli kustub, lahkuvad nad kõik, viies kaasa hoopis tükikese Tallinnast suurde maailma.