Kultuur
14. juuni 2019, 09:30

KINNO! KONTSERDILE! NÄITUSELE! | Selle nädala kultuurisoovitused

Kinno!

Elton Johni fännidele ja teistele

Elton Johni eluloofilm «Rocketman» pani ka popstaari enda esilinastusel nutma, sest kallistusteta lapsepõlv on tema jaoks siiani tundlik teema. Režissöör Dexter Fletcheri pagasisse kuulub muide ka hiljutine Queeni film «Bohemian Rhapsody».

«Rocketmangi» on särav meelelahutus. Et tegu on muusikaliga, ei maksa imestada, kui tegelased kargavad püsti keset anonüümsete alkohoolikute seanssi, et laulma ja tantsima hakata, või reanimobiilis või omavahel arveid klattides. «Crocodile Rocki» kõlades on vaatajanagi raske liikumatult toolis püsida. Nimiosalise Taron Egertoni puhul meeldis Eltonile eriti see, et näitleja laulab suurepäraselt, esitades filmis kõlavad lood ise. Kuuldavasti on Venemaal filmilevitajad tsenseerinud linateost viie minuti võrra, eemaldades sealse publiku pilgu eest geistseenid, uimastite pruukimise ja alla 18aastaseid saali ei lubata.

Näitusele!

Limonaad ja Lumehelmeke

Kondase keskuses ootavad sind kaks näitust: samale tänavale Viljandisse elama kolinud Ave Nahkuri «Lumehelmekese teekond Viljandist La Gomerale» (15. septembrini) ja viimaseid päevi veel Liisa Kruusmäe «Limonaad asfaldil» (kuni 16. juunini).

Ave Nahkuri töödes ei tegutse seekord meie küla eided, vaid sürreaalne tegelane Lumehelmeke. Too on kaaperdatud Paul Kondase «Lumehelvekesest» ja saanud seoses Eesti poliitikas toimuvaga ajakohastatud nime. Liisa Kruusmäe maalides aga on äraolevat mõtlikkust ja koduseid pelgupaiku.

undefined Foto: Kalju Suur / Õhtuleht arhiiv

Kontserdile!

Koos Ivo Linnaga juubeldama

Mees, kelle jaoks lava on ta teine kodu, ootab fänne oma 70. sünnipäeva puhul kontserdile, mis tõotab tulla tõeline hittide paraad. Kindlasti tulevad esitusele «Kikilips», «Sülita vaid alla tuult», «Aita mööda saata öö», «Vana vaksal», «Laula mu laulu helisev hääl», «Sind surmani», «Suur loterii» ja paljud teised armastatud palad.

Kontserttuur «Iff70» stardib 16. juunil kell 18.00 Kuressaare lossihoovist. Laval ka Tanel Padar, Maarja-Liis Ilus, Robert Linna jt. Järgmised kontserdid juulis üle Eesti.

Ära maha maga!

Kuninganna visiit

15. juunil saabub Eestisse visiidile kuninganna Margrethe II. Tallinnas Vabaduse väljakul tähistatakse kell 11.00–16.00 perepäevaga Taani lipu Dannebrogi 800. aastapäeva. Langes ju legendi järgi lipp taevast just 15. juunil 1219 Lindanise (nüüdne Tallinn) lahingus.

Kuninganna avab Kiek in de Kökis näituse Taani võimuperioodist Eestis. Kadrioru kunstimuuseumis aga võib alates 16. juunist näha Eestis esimest korda nii suurt valikut Taani kuldaja kunstist. C.A. Lorentzeni kuulus maal taevast langevast Dannebrogist on samuti väljas esimest korda väljaspool Taanit.