Foto: Videal
Kultuur
7. juuni 2019, 07:39

Sõru sadamas toimuv Kalana Saund 2019 avalikustab esimesed esinejad

Neljandat korda toimuv elektroonilise ja eksperimentaalse muusika festival Kalana Saund 2019 toimub sel suvel Hiiumaa lõunatipus Sõru sadamas 25.-28. juulil. Festival on tänaseks kinnitanud 38 erineva artisti ja DJ esinemise Eestist ja välismaalt ning kava ulatub vana kooli soulmuusikast uue laine räpini.

Sõru sadamasse sõidab festivaliks live’i andma New Yorgist pärit house-ja ambient-muusika DJ ningprodutsent Anthony Naples.

Iirimaaltlendab Kalana Saundile tervelennukitäis artisteplaadifirmastWah Wah Wino, mille välja antav muusika ulatub kosmilisest diskost psühhedeelse house’i ja troopilise drone’ini.Kümneks tunniks võtavadHiiumaal lavaenda valdusseiirlaste bändid ja DJd Little MoviesWho’s the Technician?Davy Kehoe Live Band, Olmo and Omid, Estonian Jim, Rob Curgenven jaWino Wagon

Samuti esineb festivalil alati uuelaadse kavaga üles astuv britt Tapes.
Eesti artistidest ronivad kontsertlavale veteran deep-house-duo Una Bomba, Misha Panfilovi psühh-kraut-orkester Centre El Muusa, Erkki Tero pop-rock-folk-elektroonika projekt Erro, ambient-maag Wondering Around ning dub-technomeister Rando Arand.

Festivali avapäeval 25. juulil astub Sõru sadama paadikuuris üles räpistaar Genka.

Paaditäis live-esinejaid astub üles ka festivalile rajataval Lil Peo laval – nende hulgas Hiiumaa talent marp$, Kuressaare ässad trupist Ku$ikud, kurikuulus teismeline Väike Pede, räppi naiselikku eleegiat ja obstsöönsust toovad manna ja Alpra$olaam ning salapärane Mängupoi$$ Käru. Lil peo lava DJdeks on N8$tradaja Lill Slim.

Nagu eelmisel suvel, on ka käesoleval aastal festivali laupäevases kavas taas temaatilised eriprogrammid. Tänaseks on kinnitatud järgmised spetsiaalsetid: soulmuusika rariteetsed 7-tollised (Öömajatiim), James Last (Kristo Rajasaare), Frank Zappa eri osa 2 (Eiki Nestor), Sonic Youth (Madleen & Luke Faulkner-Teetsov), Masters At Work (Madis Nestor) ja Aafrika sõge tantsumuusika (Raul Saaremets)

DJde ridadest on praeguseks plaadimängijate taha palutud Haigla Peo jõuk, Heivi S, tandem Dima DiskEllen VeneMari-Anna Miller, Johann 3000Indrek Tammeveski ja Katja Adrikova

Kalana Saund 2019 tihedama programmiga päevad on reede ja laupäev. Neljapäeva õhtul toimub turgutav hoovõtt ning pühapäeval pehmendav maandumine ehk chillimisest väljumine peruschillimisega. Sel suvel toimub Kalana Saundi raames Sõru sadamas ja mujal Hiiumaal ka muusikaväline kultuuriprogramm. Detailsem info muude tegevuste kohta ning festivali ülejäänud esinejad avaldatakse juulikuu alguses.

Kalana Saundi festivali ühepäevapileteid müüakse festivali väravas. Kahe- ja kolmepäevased festivalipassid on eelmüügis Ticketeris. Piletite hind tõuseb 10. juunil. Ööbimiseks Hiiumaa rannaaladel on võimalik tellida avarad Glämping telgid, mis seatakse külastajate jaoks üles ja sisustakse.