Blogid

MARILYN JURMANI BLOGI | Ma ei mõista rünnakuid veganite suunas, neid tuleb tänada (45)

LISA KOMMENTAAR

uus religioon?8. juuni 2019, 16:20
Seda arvan mina ka. Aga veganiaktivistid ning fanaatikud nii ei arva ja tahaksid kõiki kas või jõuga "õigele teele" pöörata. Umbes nagu fanaatilised ristisõdijadki, kes iseenda arvates patuste hingi päästes neile head tegid.
!!!8. juuni 2019, 16:17
Sööma peab inimene kõike. küsimus on vaid proportsioonides. Toidu tervislikkuses. Et mida kui palju. Sest kohati süüakse meil liha tõesti liialt palju ning taimset liialt vähe. Aga et midagi täiesti tabuks kuulutada? No see on juba religioosne fanatism!
See on igale vastsele religioonile omane8. juuni 2019, 16:12
Ründav stiil, agressiivsus. Et oma usku üle maailma levitada, vastased maha suruda ja oma usu ning reeglid võimaluse korral ka seaduse ning karistuste survega kõigile peale suruda. Ise on nad aga veendunud, et nad täidavad oma püha missiooni, päästavad maailma ja eksinud inimeste hingi. Kas või jõuga. Eesmärk õigustab abinõu.
Kui jumalad tahavad kedagi karistada, võtavad nad temalt kõigepealt mõistuse.8. juuni 2019, 16:07
Kõige suuremad vegani-tõsiusklikumad emmed ei julge oma beebidele isegi rinnapiimagi anda (mis on ju looduse poolt just selleks määratudki) sest see olevat veganimiõpetuse rikkumine, suur patt ning pühaduseteotus. Ja üritavad maimukesi jumal teab mis taimeplögadega toita. Aga ka mett ei tohi nende arust tarvitada - see on ju ka loomst päritolu toiduaine!
head juurikadieeti? Loodus nii printsipiaalne ei ole.8. juuni 2019, 16:02
Aga mis toimub looduses? Ka muidu taimetoidulised loomad söövad igal võimalusel loomseid valke. Armas oravake, käbinärija, pistab igall võimalusel kinni pesadest leitud nii linnumunad kui ka linnupojadki, kes ise veel eest ära lennata ei oska. Arenenuimad inimahvid, šhimpansid söövad igal võimalusel tõuke, ussikesi ning putukaid. Ka linnumune. Tegelevad ka liigikaaslaste liha söömisega. näiteks lahingus söödamaade pärast põgenema aetud võõra karja tabatud pojad. Nii hukkunute kui tabatud elavategagi. Veised söövad pärast poegimist valgurikka platsenta ise ära. Midagi ei tohi kaduma minna!
ettevaatust3. juuni 2019, 10:19
veganitega sama oht, kui homopaaride teemaga - kui neid liiga palju tekib, siis hakkavad oma arvamust seadustesse ja seega ka teistele peale suruma.
Tänamatu3. juuni 2019, 01:08
Mitte ükski lehm ei jää sündimata (ja lüpsmata) sellepärast, et Marylin närib maisitõlvikut. Ei jää sündimata ka ükski siga, kana ega vutt. Ja tänada pole siin kedagi. Tegemist on äärmusliku taimetoitlusega, valdavalt iseenese huvides (enamasti tervise nimel), mida siis serveeritakse veganlusena kui midagi eriti üllast. Seda väidet ei ole vaja isegi tõestada, vaid see on ilmselge - isegi, kui muna või lihatükk läheb äraviskamisele (näiteks restoranides, toitlustusasutustes jms), siis vegan seda ei puutu. Mis on sellel pistmist ülla teoga? Toit läheb ju prügikasti?
olen vegan2. juuni 2019, 22:39
söön liha mis erilist, mehed saavad lapsi, nüüd on kõik vaba
Ära2. juuni 2019, 22:39
Ära kunagi midagi peale liha söö!! Sa sured ära!
Nooo2. juuni 2019, 22:37
no2. juuni 2019, 21:25
Tundub, et Juuuuuuuuuuuuuuuurman vajab põhjalikku ravi, aga ei saa aru mida need ajakirjanikud promovad seda juurikanärijat. Vist samast sektist ilmselt. Täna niitsin muru ja kogu saak koos puukidega oleks võinud ju saata sellele veganseltsile.
Mulle2. juuni 2019, 18:22
ei meeldi ükski ülalloetletud toiduainetest,et mitte öelda-need polegi minu silmis üldse inimeste toidu nimekirjas.Maisi pean kalasöödaks jne.Kogu nimekiri koosnes eksootikast,mis ei ole meie,kodumaine ja seepärast pole mulle neid ka vaja.Samas ei võitle ma veganite vastu.Söögu iga inimene,mida paremaks peab-mulle on nendeks liha,kala ja üldse rõhuvas enamuses eesti toiduained!
aga2. juuni 2019, 18:04
see on Sinu arvamus. Kõigil on õigus oma arvamusele. Pole nii, et Sinu arvamus versus vale arvamus.
Dr. Aadu Kadakas2. juuni 2019, 18:03
Kulla Marylin. Muidugi sa ei mõista, arusaadav. Aga ma selgitan paari lausega. Elab hulk inimesi, nö "hall mass". Enamik.Sealt eraldub mingi grupp, näiteks veganid. Elavad oma elu, teevad oma tegemisi. Pole mingit konflikti, arusaamatusi. Konfliktid tekivad siis, kui see väike grupp inimesi - näiteks veganid - hakkavad survestama kogu seda ülejäänud "halli massi". Küll ei ole nende lastel sobivat koolitoitu, siis ei müüda poes neile sobivat toitu, kohvikutes pole neile sobivat toitu jne. Ühesõnaga - vähemus hakkab survestama enamust. See tekitab konflikte. Alati. Nii lihtne see ongi.
no2. juuni 2019, 17:35
ma ei mõista, miks seda veganite sekti pidevalt promoma peab?
viisakas2. juuni 2019, 17:33
...lapsajakirjanik hakkas jälle tööle...
No2. juuni 2019, 16:53
mis rünnakud, tibukene? Inimesed avaldavad oma arvamust ja seisukohti. Vastavalt oma võimetele.
leo kuuk2. juuni 2019, 16:46
see veganlus on sotsiaalse parasiitluse väikekodanlike vorme,kus pirtsutatakse toiduga,kuna kõht on täis ja muud pole teha. miks mingid äärmulikud grupid suruvad oma nn"õiget eluvormi" massi meedias mulle kui kõige sööjale peale,luues minus---kõige sööjastt pahalase kuvandi,kõigis ühiskonna hädades.
Andres2. juuni 2019, 16:43
Vabandust, "enam" läks topelt. Selline ajab isegi rahuliku inimese endast välja.
Mäletaja2. juuni 2019, 16:41
Võrreldes paljude teiste ebaadekvaatsete inimestega oli Ülo Kiple tõepoolest geenius. See tema haiguste ravi toimib intelligentsete ja mõtlevate inimeste puhul. Kiple enesetapp jääb aga selliste Saarma suguste psühhiaatrite hinge peale. Vaene süütu hulluke, kes varastas poest spreivärvi ja kirjutas oma sõnumit nähtavatele kohtadele. Talle tulnuks sööta ette selliseid kohti, kuhu ta võib rahumeeli oma sõnumit rahumeeli kirjutada. Võrreldes pubekatest seintele sodijatega oli ta ikka hoopis teise taseme inimene.
Andres2. juuni 2019, 16:41
Džurman, tahaks sind kuskil laadal näha, grilli juures ja hästi kurja näoga. Siis enam heinapallid ei tundu enam nii ahvatlevad?
2. juuni 2019, 16:30
TM2. juuni 2019, 16:30
Kui inimene tervislikel põhjustel liha ja kala ei söö, siis pole ju tervis korras, või kuidas?
2. juuni 2019, 15:52
ma ei mõista joogaga tegelevat inimest,kes peaks teadma mida tähendab negatiivne energia ja kuidas seda endast eemal hoida. kahjuks marilyn soovib läbi meedia seda endale
Omnivoor2. juuni 2019, 15:32
Vegan sööb mõnuga teiste organismide nn lapsi, sest mida muud on seemned ja viljad. Lisaks sööb ära taimtoiduliste loomade toidu. Tuleb välja, et pole õppinud inimese organismi ehitust, seedeelundite on segatoidulisusele vastavad. Nojah, kui muud pole teha, las käia, propagandat pole vaja.
Möh2. juuni 2019, 15:28
Kuigi ma liha ei söö, vahel harva küll kala, ei julge ma küll mõelda, veel vähem öelda, et taimetoitlus keskkonnasõbralikum oleks. Mõelda, mida kõike on vaja, et see maisitõlvik või avokaado Eestisse jõuaks. Vaevalt, et neid hobustega tuuakse. Kookospiima on hea lehmapiima asemel kasutada, või palmirasva, ent on loomaliike, kelle populatsioon on seetõttu ohus. Ja kui vaadata, mille sisse taimsed vorstid ja juustud pakitud on, siis plastik nüüd küll eriti roheliwst mõtteviisi toeta. Võiks hakata veel rääkima, et naftapuuraukude tõttu on merega pahasti. Eesti juurikatest nüüd küll elatud ei saa.
Air2. juuni 2019, 15:10
Mina tervislikel põhjustel liha kala ei söö ja see elu ilma lihata on hoopis parem ja kergem. Ma olen terve ja õnnelik ja soovitan seda kõigile.
Kes keda nüüd ründab?2. juuni 2019, 15:02
Meilgi siin terve pere,. kes kõiki teisi mürgitajateks, laibasööjateks, raipeõgijateks jne sõimavad. Meie vaatame neid pigem kahjutundega, mitte ei ründa, kuis nemad. Üks laps, kes puberteediealine on juba füüsiliselt ähvardanud "laibasööjate" lapsi.
Kiple pole surnud2. juuni 2019, 14:58
Tore, et keegi mäletab. Mul oli haruldane võimalus tol hetkel ravi tudeng olla ja paluda praeguseks lahkunud prof Saarmalt äsja kinni püütud Kiple loengusse tuua (Saarmale meeldis igasse loengusse 1 patsient tassida). Peale seda kui Kiple oma maailmateooria tahvlile oli visandanud sain ma aru, et Kiple on geenius. Väidetavalt sooritas ta siiski 1992 paiku haiglas enesetapu.
Jah.2. juuni 2019, 14:57
Oli hea näitleja,kui veel mõistus peals oli.
Sina ei ole ju vegan2. juuni 2019, 14:54
Veel aasta-paar tagasi kirjutasid, kuidas titekakat sööd. See on taimetoit vä?
Urmas2. juuni 2019, 14:53
Inimese organism vajab loomset valku. Ei tasu oma veganlusega lolliks minna! Ma armastan kanaliha, mune, kohupiima! See on tervislik ja valgurikas toit!
Normaalselt toituv inimene2. juuni 2019, 14:47
Unustasid lisada grillkana ja suitsukala. Muidu täitsa okei kraam. Ilma lihata muidugi ei kõlba.
Oh2. juuni 2019, 14:42
Jutt lastetuleviku kahjustamisest pole kuidagi loogiline. Et kui lihasööja jääb haigeks on see õige ja korralik "haigestumine". Kui mõnel veganil tekib tervisehäda, siis on saatanast ja kurjast. Kui vegan lapse haigestumise korral võetakse toitumine esmaseks haigestumise põhjuseks, siis on seesama toitumine ka loomse toidu sööjate haigestumise põhjuseks.
Pets2. juuni 2019, 14:32
Aga miks veganid ründavad tavalisi inimesi. Kas see on normaalne sm. Jorman?
inimene on2. juuni 2019, 14:31
sündinud segatoiduliseks,mille eest veganeid tänada,kõige enam 10a ja tervis läbi (nt Laura),kuidas heinasööjad sportlased saavad sporti teha,ka mängu tuleb jälle doping. Igaüks teab mida tal organism vajab ,ärge rikkuge laste tervist oma heintega.Kas teate kui palju on rohelises toidus igasuguseid kahjulikke jääkaineid,võiks ennast rohkem harida, jooksete iga ilusa järele,võiks parem aiandust või agronoomiat õppida.
Tavatoiduline2. juuni 2019, 14:17
Mille eest tänada? Selle eest, et kahjustavad oma laste tulevikku, arengut? Kes nende tulevase ravi kinni maksab? Veganist vanemad? Menüüst võiks välja jätta mõned komponendid, kui loomsed toitained hirmutavad, aga kõike mitte. Laps peab kasvamiseks ja arenemiseks saama väga mitmekesist toitu, mitte ainult rohelist, mis ka ei tea, kust pärit ja mismoodi kasvatatud.
Sall2. juuni 2019, 14:09
Kuulsin kelleltki ,et juba mammutiküttide ajast kutsutakse vehaniks kehva jahimeest
aga2. juuni 2019, 14:09
üks vegan lahkus varakult siit ilmast
Omnivoor2. juuni 2019, 13:55
Veganlus on ebaadekvaatide usuliikumine, mille eesmärgiks on ebaadekvaatide geenide lõplik ärakorjamine selle maailma näitelavalt. Veganid ei ole paljunemisel nii produktiivsed kui on seda omnivoorid.
nämmnämm2. juuni 2019, 13:54
Lihavaba veegan kasutab ka voodis porgandit...
STOP Veganissimus2. juuni 2019, 13:30
Tee tööd ja tule alles siis targutama, sest maltsa söömisega võib päris ära kõngeda.
Riisikas2. juuni 2019, 13:22
jurman ,2. juuni 2019, 13:21
Ülo Kiple2. juuni 2019, 13:08
Haiguste ravi. Kontrollitud. 1. Üksindus – magamistuba vaikuse, pimeduse, raadioga 2. Selts – elukoht kellegi juures 3. Priisöökla. Nendes tingimustes teatud biol. ajal avastab inimene “tee” tervisele. Au ja rikkus sellele kes avaldab selle tõe ajalehtedes.