Foto: DYLAN MARTINEZ / Scanpix
Inimesed
29. mai 2019, 14:58

Viimane piisk karikas: loe, millega printsess Diana oma poja välja vihastas!

Prints William armastas oma ema väga ja oli alati talle toeks, ent ühe printsess Diana teo tõttu ei soovinud noormees temaga enam rääkida.

90ndate alguses otsustas printsess Diana rääkida pressiga oma keerulisest abielust ja püüdlustest sobituda kuninglikku perekonda. Tema kuulus BBC Panorama intervjuu aastal 1995 oli viimaseks piisaks karikas. Kuninglikud eksperdid seletasid dokumentaalis "Prince William at Thirty", kui endast väljas William selle intervjuu pärast oli. 

Oma ema alati toetanud Williami jaoks oli sel korral üle piiri mindud. Katie Nicholli sõnul oli William nii endast väljast, et ei rääkinud temaga mitu päeva. Diana jaoks oli see loomulikult südantlõhestav. "William ei suutnud uskuda, et ta end niimoodi avas," lisas endine BBC kuninglik korrespondent Jennie Bond.

Kurikuulus intervjuu šokeeris tervet maailma. Diana rääkis rahvuslikus televisioonis nii oma vaimsest tervisest kui ka truudusetusest. Printsess väitis, et tema abielus oli kolm osapoolt – viidates loomulikult prints Charlesi afäärile Camilla Parker Bowlesiga. Printsess tunnistas ka, et tal oli mitu aastat buliimia ja ta tegeles enesevigastamisega.

Diana endise pressiesindaja Dickie Arbiteri sõnul oli tegemist printsessi kõige rumalama teoga läbi aegade. Mees meenutas, kuidas printsess ei võtnud tema kõnesid vastu, kuid lõpuks pääses ta läbi ja tegi talle korraliku peapesu.

Printsess rikkus tihti kuninglikku protokolli, kuid too intervjuu oli jäämäe tipp. Privaatsust hindav kuninganna Elizabeth II ei olnud rõõmus, et Diana kuningliku perekonna eraasju avalikkusega jagab. Sellest tulenevalt kirjutas ta printsess Dianale ja prints Charlesile kirja ning käskis neil lahutada.

Kuninganna sõna jäi peale ja aastal 1996 jõustus nende lahutus. Aasta hiljem sattus Diana paraku ränka avariisse ja suri.