Anne Veski Tags: Anne VeskiFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
1. juuni 2019, 10:00

Reet Linna laulutekstide esitaja Anne Veski: tal on nii palju elukogemust, nii palju mõtteid! (2)

"Kui olin koolitüdruk, mängis mul kodus Kometa maki peal kogu aeg ansambel MERL. No küll ma alles kuulasin neid laule! Seda, et ansamblis oli ka Reet Linna, sain teada tükk aega hiljem," lausub Reed Linna laulutekstide esitaja Anne Veski.

Esimest korda nägi ta Reeta oma ihusilmaga siis, kui ise televisioonis käima hakkas: "Ah see ongi Reet Linna, ansambli üks liikmetest, mõtlesin. Suhtusin temasse kui tõelisse staari, kes peale selle, et oli tuntud saatejuht, ka laulis."

"Juba ammusest ajast saati on mul igal plaadil olnud vähemalt üks Reeda kirjutatud tekstiga lugu. Ta on teinud neid nii Ain Tammessoni lugudele, aga eestindanud ka lääne ja Vene laule. Seinast seina. Kõige paremaid tekste kirjutavadki ju inimesed, kes on ise lauljad. Nemad suudavad kirjutada nii, et lause lõpus on ikka vokaal, mitte konsonant," ütleb Veski.

Ühtki Reeda teksti pole olnud põhjust kohendada, need on läinud üks ühele: "Võtame või meie viimase laulu "Veereb, aeg nii veereb". No need sõnad lihtsalt veeresid muusikasse sisse! Tal on nii palju elukogemust, nii palju mõtteid!"

"Räägin välja ka naiseliku saladuse. Näinud, kui hea Reet välja näeb, küsisin, millise kosmeetiku juures ta käib. Ja nüüd käin ka ise seal juba aastaid!" lisab Anne.