Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
1. juuni 2019, 11:30

Reet Linna kolleeg ja sõber Jaak Tammearu: kui teised vanemad inimesed tahavad kuulata ansamblit Suveniir, siis tema kaifib rokki (11)

"Meil on Reedaga, nagu eestlased ütlevad, hõbepulm. Ühes kabinetis oleme istunud täpselt 25 aastat. Kõlab paljulubavalt, eks ju? Kui hakkasime omal ajal "Kuulsat ja kummalist" tegema, siis lihtsalt pidime olema koos. Muidu ei saanud ju saateasju arutada. Ning see kestab siiani: mina nõustan teda ja tema mind," ütleb Reet Linna kauaaegne kolleeg ja sõber Jaak Tammearu

"Eelkõige peab mainima Reeda uskumatut energilisust. Samuti tuleb öelda, et tema vanus ei vasta sellele, mis on kirjutatud passi. Kui teised vanemad inimesed tahavad kuulata ansamblit Suveniir, siis tema kaifib rokki. Kas oma poega Robertit või kõiki neid teisi uusi noori rokkareid – muusikuid. Neid ta väga hindab," teab Jaak rääkida.

"Alles mõni aeg tagasi kutsus ta mind Von Krahli teatrisse rokk-kontserdile kaasa, ja ma ütlen: noored vaatasid meid nagu imeasju! Reet tantsis kõigest hingest kaasa, puusad nõksusid ja see oli väga tore," ütleb Jaak. "Usun, et Reeda nooruslikkuse saladus peitub huvis maailma vastu. Ja veel aitavad teda selles ristsõnad, mille lahendamine on talle lausa esmavajadus. Ning kepikõnd. Sadagu vihma või pussnuge – tema on ikka rivis!"

Vahel juhtub, et Reet ütleb hetkeemotsiooni ajel välja midagi sellist, mida ta päriselt ei mõtle: "Muidugi võin seepeale vihastada, aga tema peale viha kanda ma ei suuda. Juba tund aega hiljem on jälle kõik OK."

Jaak Tammearu sõnul on leida kaaslastest hoolivamat inimest kui Reet. "Eks meil kõigil ole raskeid hetki, kuid tean, et võin Reedale iga kell helistada ja rääkida temaga südamest südamesse. Ja teada, et räägitu ei kandu kuskile, mis pole televisioonimajas sugugi tavapärane. Teles kasutatakse enamasti usaldust kohe sinu enda vastu ära. Reet lihtsalt on minu jaoks olemas, kui vajan tuge. Oleme teineteisega – nagu kirikus altari ees öeldakse – nii heas kui ka halvas."