BAARI MADISFoto: KALEV LILLEORG
Inimesed
1. juuni 2019, 10:20

BAARI-MADISE BLOGI | Ukse ees on kohtumine teiste kirjavõimeliste eneserahuldajatega (7)

Blogiauhinnad on kiviviske kaugusel. Lausa orgasmieelne seisund  minusugusele nümfole. Iga lähenev päev paneb vere aina rohkem keema. Ei jaksa ära oodata suurt pauku juba.

Sama grandioosset elevust tekitab ka kohtumine (kardan, et see tunne on üsna ühepoolne) teiste kirjavõimeliste eneserahuldajatega. Nüüd, kus hääletus on läbi ja ükski arvamus ei suuda kallutada otsuseid edasiste valikute tegemisel, oleks aeg piiluda minu kategoorias olevate "lipakate" eraellu. Kuigi kaldun arvama, et midagi šokeerivat silma ei jää võrreldes Rasputini häärberi perfeksete seksi-kiisude photoshootiga.

Ja nagu ka eurolaulude puhul, siis minu eriti mitte oluline ja idiootne hinnang baseerub esmamuljel. Oh, igaks juhuks vabandan ette, kui teie hinge taas täis sittunud olen peatüki lõpuks. Mina ajan oma roosat ila teie suunas vastavalt sellele, mis mulje teie kirjutised ja fotod on mulle isiklikult jätnud. See ei tähenda, et te olete midagi valesti teinud. Rahunege maha, ei ole veel vaja  blogi kinni panna määramata ajaks, et siis kiirelt comebacki teha.

Madis Räästas aka Baari-Madis

ADDIDRAWS - kuna ma ise olen tattoodest sõltuvuses sama palju kui  Miiunator toidu ära viskamisest, siis Addiddraws blogi on ideaalne koht enda ideede väljaelamiseks. Ei mingit ninnu-nännutamist. Kogu tõde tattoodest. Hea meelega jätkan lugemist nii palju kui viitsin. Huvitavaid ideid, mida oman juba krimpsu tõmbuvale nahale lasta teha, on lademetes. Ja peale kolmandat peatükki (rohkem lihtsalt ei jaksa lugeda), nõustun autoriga vägagi  paljudel teemdel. 

AJAS ASTUDES - ka mulle meeldis kuulata vanavanemate elust kauneid hetki. Olin siis üsna laps, kui puuriida ees istudes kuulasin vanaisa lugusid sõjast. Väga kahju, et ei osanud hinnata neid pajatusi nii palju, kui täna. Vaevu suutsin oodata loo lõppu, et saaks maasikapeenarde vahele tuhlama minna. Aga tagasi blogi juurde - autor tegeleb ikka korraliku eeltööga kodus, kontoris, Ebays ja raamatukogus enne iga peatüki postitust. Kogu hingega asja juures. Tubli tüdruk! Aga kuna nüüd olen juba vana peer, ega suuda enam meelde tuletada mis eilegi juhtus, siis pigem vaatan ajas edasi kui tagasi. Pole kunagi suur ajaloo fänn olnud.

EGERITA aka ROOSA MULL - ma olen leidnud endale hingesugulase, hurraa!!! Meile meeldib DRAAMA ja TÄHELEPANU! Eluks ei ole rohkem midagi enamat vajagi. Väliselt särab nagu staar, aga hingelt õrn kui lumehelbeke. Enne ütleb ja siis mõtleb. Aplaus! Loodan, et saan temaga koos pildile 15. juunil.

EKSPERIMENTAARIUM - Julge pealehakkamine on juba pool võitu. Ei löö risti mitte millegi ees ja kui eksib, siis oskab väärikalt püsti tõusta. Kuigi kõik katsetused on üsna sarnased, siis loodan, et Katrin, Härra ja Pisipreili tulevad oma mugavustsoonist välja ning seisavad täiesti uute ja üllatavate ülesannete ja olukordadega ka tulevikus julgelt silmitsi. Potensiaali on, kui ei piirduks ainult käsitööga.

ITAALIKA - reisiblogi. Mis ma muud oskan öelda... Ootame raamatut "Minu Itaalia".

GGBETTER - vingub, halab ja hädaldab, kui raske elu on, (oi kui tuttavalt see kõlab), kuid läbi enesekriitika ja pontšikute. Vahva! Aga miks see emotisonaalselt ülesköetud naine enda poolt ei hääletanud EBA'l, sellest aru ma ei saa. Kas ta siis ei taha võita!? Ma küll hääletasin enda poolt, isegi neli korda. Loomulikult oma erinevate e-mailide alt. Muidu on neiu igati armas ning rõõmus moosipall, kes ei häbene kirjutada nii probleemidest kiusatuste vastu, kui ka trenni vihtumise raskustest kaalu kaotamisel. Ma olen kõik selle oma nahal läbi elanud, kui suviseks trikoohooajaks nuttes peegli ees valmistunud. Loodan, et gaalaks suudab end tippvormi ajada, ega pea muretsema millise kleidiga pittu tulla. Aga ta võiks pöörduda ka Kirsti Vaikla poole, kes teadvat kõike, eriti tervisilikest eluviisidest.

KIRSTI VAIKLA - Oh, my God! Veel üks toidunõustaja! Kui palju meil neid vaja on!? Paistab, et ikka on, sest üks hull loobib kodus puljongikuubikuid ja toitu prügikasti, teine lumehelbeke soovib paastuda, tehes ise samal ajal koogitükkidest oma insta-storides reklaami ja kolmas müüb toiduretsepte Tinderis. Ehk Kirsti suudab normaalsuse toidublogjate maastikul taastada? PS. Miks on mul alati suur kiusatus kilo sefiiritorti ära süüa, kui puutun kokku toidunõustaja ja tervisliku eluviisi blogiga?

KOHVI KOOREGA - ma ei viitsinud isegi süveneda, millest ta kirjutab. Kogu võlu peitub kujunduses. Lily on ikka tublisti vaeva näinud. Parim website üle pika aja. Ka paljud teised on samas kategoorias ikka korralikult pingutanud, et kõik säraks ja hiilgaks. Ma saadan kirjavigu täis doc.faili ja kolm pilti iga nädal Õhtulehe veebi loovjuhile Anu Sagimile ja see on kogu minu panus. Viimane saab minu soperdist nähes iga kord peavalu, kuid teeb parandused ära ja paneb üllitise nädalavahetuseks üles. Minu sügav kummardus! Peale blogiauhindu lõpetan ära, saad minust puhata, Anuke.

LAPSED JA LOOMAD - ei mina lapsi taha! Veel vähem tunnen huvi nende tegemiste vastu. Oma sõprade lapsi ma veel kuidagi suudan välja  kannatada. Loomi ma armastan ka, kuigi mõni arvab teistmoodi! Ah, ja blogist. Lihtne, Krõõt on astunud "Tõest ja õigusest" välja ja alustanud oma loo kirjutamisega. Edu!

MARI JAANUS - ma ei oska seletada, aga meeldib. Lihtsuses peitub võlu. Ja kui kausike guljašši ka veel selle kõrvale serveeritakse, on elu väga hää.

MUHKEL - kindlasti on fänne, kellele meeldib. Ma endale kahjuks pärlikeed ega Swarovski kristallidega käeketti tema e-poest ei leidnud.

MURRAME STIGMA - Kui julge tüdruk! Ausalt kõik sõna sõna kaupa kirja pandud, et mis juhtub näiteks, kui inimene haigeks jääb. Sarnaseid julgeid inimesi võiks rohkem olla, kes julgeks rääkida haigustest, mida silmaga ei näe. Suurepärane eeskuju. Taolised kogemused aitavad ka teisi. Kindlasti lugege! Pole vaja minusuguse haiglasliku tähelepanuvajadusega lolli jälgida. Näete ja loete ju oma silmaga ise, mida liigne edevus minuga kui ka teiste inimestega (loe: Paljas Kaalikas, Kim Kardashian, Kathy Griffin, Donald Trump, jpt.) teeb.

NALA - fotograaf, ema ja raamatupidaja, kes ei varasta! Lihtne eesti naine suurte unistustega. Huvitav, kas peale rasedate naiste ja nunnude beebide ta ka erootikat julgeb pildistada? Ma arvan, et mulle ütleks ta kindlalt ära. Veel vähem tahaks ta neid minu poolt kinni makstud pilte promoda.

PAKSUKE - Ei saa temast kirjutada, sest kõiki tema mõtteid ja tekste ei ole lubatud kasutada. Ju siis sisaldab suuri EKRE-meelseid riigisaladusi. Tal ju hea meel, et Helmekesed võimule said. Osad tema peatükid on kinnised. Ju siis ei ole ikka nii julge, et peab oma mõtteid varjama. Kinniste uste taga on palju lahedam ju kiruda, vanduda ja teisi taga rääkida. Aga milleks siis avalik blogi, kui seda saavad  osaliselt lugeda ainult sõbrad. PS. Mu blogi on Õhtulehes ka aeg-ajalt kinnine, kuna ma pean Anu Saagimi puhkused kinni maksma.

STROLLERBEAT - kui mind just nendes reklaamitud kärudes koju ei sõidudata pärast pikka ööd, siis minu jaoks jääb see blogi kahjuks igavesti suletuks. Rikas naine, kes suudab nii palju titevankreid osta. Kes kogub kingi, kes kohvitasse, kes kärusid. Me kõik omamoodi veidrikud.

SULETUD RING - vägagi roheline ja tervislik. Reeda ja Anu hingesugulane, kes paneb Rimi'd kinni ja suudab elada vaid mahekaubanduses pakutavast. Jõukas proua. Kuid "Suletud ring" kõlab veidi negatiivselt. Roheline liikumine peaks just olema "Avatud ring".

Ongi tiir peal kõigil kuulsatel ja kummalistel blogijatel. Ah jah, Baari-Bussi-Missi-Pede-Madise blogi unustasin mainida. Loomuliklt ennast kiitmast ma ei väsi, kuid kiidusõnu jätkub ikka kõigile teistele ka kuhjaga.  

Iga blogi on üsna omanäoline. Mina kahvatun nende Vestmanni ja Piibelehtede kõrval. Olin mingi hetk kindel, et võidan, aga nüüd arvan, et ei saa üldse lavale ennast näitama.  Kuid siiski peab tunnistama, et enamik (mitte kõik) värsked kirjutajad otsivad võimalust ikkagi raha teenimiseks oma blogis. Keegi ei ole hobi korras pastakat haaranud, et enda ja teiste elu paremaks muuta või lihtsalt oma edevusele rahuldust leida. Või olen ma taas kõigest valesti aru saanud?

Kas mu arvamusest on oodata suuremat sõda kui Puljongi-lahing?

Madis Räästas aka Baari-Madis