Elizabeth Taylor ja Nicky HiltonFoto: Topham Picturepoint / Scanpix
Ilu ja mood
21. mai 2019, 13:39

TOP 6 | Ameerika kõige rikkamate perekondade kõige uhkemad pulmakleidid läbi aegade

Ameeriklastel pole küll oma kuninglikke, ent kõrgklassist seal puudust pole. Vanderbiltid, Astorid ja Kennedyd on vaid mõned mainekamad nimed, kellel on raha mida kulutada. Näiteks on nende perekondade liikmed korraldanud eriti luksuslikke pulmi ja pruutide kleidid teevad silmad ette nii mõnegi kuningliku kaunitari omale!

Dolores Costello

John Barrymore ja Dolores Costello (November 24, 1928) Foto: Everett Collection/ Vida Press

Näitlejatar Drew Barrymore on pärit Hollywoodi megastaaride perekonnast.  Tema vanaisa on hinnatud näitleja John Barrymore, kes abiellus 1928. aastal tummfilminäitljea Dolores Costelloga. Paar veetis mesinädalad mehe jahil ning koos külastati Panamat, Galápagose saari ja Ecuadori. Enne Hollywoodi naasmist jahtisid nad alligaatoreid ja hiigelsisalikke ning tutvusid Kesk-Ameerika metsiku loodusega.

Jacqueline Bouvier

John F. Kennedy ja Jacqueline Lee Bouvier (September 12, 1953) Foto: Photoshot / All Over Press / Vida Press

Jacqueline Bouvier abiellus John F. Kennedyga 12. septembril 1953. Tema imekauni pulmakleidi autoriks oli Afro-Ameerika päritolu moedisainer Ann Lowe, kes paraku sai tehtud töö eest tunnustust aga palju hilisemas eas. Kleidi õmblemiseks kulus üle 45 meetrit elevandiluu värvi siidi ja Jackie pead ehtis tema vanaemale kuulunud loor. Ta kandis pärlkaelakeed, mis oli perekonna pärand. Lisaks ka vanematelt saadud teemantprossi ja peigmehe poolt kingitud teemantkäevõru.

Talitha Pol

Paul Getty Jnr ja Talitha Pol (Detsember 12 1966) Foto: Topham Picturepoint / Scanpix

Näitlejatar Talitha oli kuni surmani abielus John Paul Getty Juunioriga, kelle isa oli 50ndatel üks rikkamaid ameeriklasi ning rajas Getty naftafirma. Oma pulmapäeval kandis Talitha kreemjat sametkleiti, mille kapuutsi äär oli tehtud naaritsanahast. Temast sai hilisemalt tõeline stiilisümbol, kes on inspireerinud mitmeid moedisainereid läbi aegade. Pol elas külluslikku, ent traagilist elu – aastal 1971 sai ta 31-aastaselt heroiini üledoosi.

Gloria Vanderbilti esimene pulmakleit

Gloria Vanderbilt ja Pat DiCicco (1941) Foto: Everett Collection/ Vida Press

Gloria Vanderbilt abiellus oma esimese abikaasaga aastal 1941. Ta oli toona vaid 17-aastane ja altari ette astudes kandis ta ikoonilisi pärleid, sest nagu öeldakse, siis "kõik Vanderbilti naised kannavad pärleid". Tema kleidisaba oli pea kümme meetrit pikk ja pulmatordi kaunistuse jaoks tehti Gloria uhkest pulmarüüst miniatuurne koopia.

Gloria Vanderbili kolmas pulmakleit

Gloria Vanderbilt ja Sidney Lumet (September 1956) Foto: Everett Collection/ Vida Press

Gloria kolmandaks abikaasaks oli režissöör Sidney Lumet. Nad abiellusid aastal 1956 ja lahutasid 1963 ehk nende suhe oli üpris üürike. Gloria nägi aga oma pulmapäeval lummav välja, eelistades traditsioonilisele valgele kleidile beeži. Kleit oli tehtud 1830ndatest aastatest pärinevast Prantsuse linasest ja sel korral jättis ta pärlid koju.

Elizabeth Taylori esimene pulmakleit

Elizabeth Taylor (1950) Foto: Kobal/REX/Vida Press

Ameerika ärimehe Conrad Hiltoni poeg Nicky Hilton abiellus Elizabeth Tayloriga, kui too oli vaid 18. Beverly Hillsis peeti uhke pulmapidu ja näitlejatar kandis abieluranda sõudes kostüümikunstnik Helen Rose'i loomingut. Satiinist ja pärlitest tehtud kleidi valmimiseks kulus kolm kuud ning 15 paari käsi. Taylori kleidisaba oli pea 14 meetrit pikk. Paar lahutas kõigest kaheksa kuud hiljem oma abielu.