Foto: Kairit Leibold / ERR
Inimesed
17. mai 2019, 15:35

VIDEOD | Nagu isa suust kukkunud! Silver Sepa üliandekas tütar võistleb laulusaate "Tähtede lava" finaalis

ETV laulusaade “Tähtede lava” on täna õhtul jõudmas finišisse.  Kuue finalisti hulka on jõudnud ka fantaasiapillimängija Silver Sepa ja pärimusmuusik Cätlin Mägi tütar Emma.

13-aastane Emma tunneb huvi rahvamuusika ja pärimuskultuuri vastu ning on üles kasvanud muusikutest ema torupillimängu ja isa naelapillihelide saatel. Ta tegeleb lisaks laulmisele ja laulude kirjutamisele ka tšello mängimise ja ratsutamisega, kirjutab Menu. Väiksena tahtis Emma endale üle kõige Raja Teele nukku ja unistas saada talutüdrukuks. Nüüd elab ta Viljandi kesklinnas ja unistab päris oma hobusest.

Emma on terve hooaja vältel paistnud silma oma meeletu musikaalsusega. "Olen päris algusest peale sind jälginud ja väga kindlatel põhjustel. Väga harva on nii noori inimesi, kes nii täiuslikku maailma omavad. Kõik see, mis sa siiani oled teinud, on olnud nii sisukas ja ootasin põnevusega mida sa valid," kiitis koorijuht Hirvo Surva lauljatari "Tähtede lava" poolfinaalis.

Ta on saates kahel korral esitanud originaalloomingut, ent poolfinaalis kanti koos Priit Võigemastiga ette Jaak Joala kuulsaks lauldud pala "Kuulsuse ahelad". Surva hinnangul valis ta ka sel korral õige laulu, sest tal oli sõnum: "Sa tegid tõesti seda väga hästi. Ma lihtsalt austan selliseid noor inimesi, kes niimoodi mõtlevad ja esitavad oma asju."

Telefonihääletuse tulemusena selgub täna õhtul kell 20.00 algavas "Tähtede lava" finaalis Eesti parim noor laulja 2019. Sadade laste seast on finišisse jõudnud kuus silmapaistvat talenti vanuses 7 kuni 13, kes täna teevad viimase otsustava etteaste stuudiopubliku ja televaatajate ees. Lisaks Emmale astuvad finaalis üles ka  7-aastane Arhanna Sandra Arbma, 11-aastane Gloria Raudjärv, 13-aastane Hans-Martti Mägar, 13-aastane Miia Margaret Untera ja 13-aastane Sireli Salum. 

Finaaliks on kõik laulutähed ette valmistanud ühe erilise laulu, millega nad “Tähtede laval” veel esinenud ei ole. Särava show krooniks kõlab otsesaates ka ühislaul, kus finalistidega liituvad laval saatejuhid Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand ansamblist ÖED ja Karl Robert Saaremäe.

Noorte lauljate etteasteid toetavad hea sõnaga žüriis Hirvo Surva, Liisi Koikson ja Sven Lõhmus. Eesti parima noore laulja selgitavad aga välja televaatajad, sest kohe otsesaate algul avatakse telefoniliinid ja kogu finaali vältel saavad kõik oma lemmiku poolt hääletada.