Foto: Photo Pool/Anwar Hussein Collection/ WENN/Vida Press
Inimesed
16. mai 2019, 13:11

Afäärid ja purunenud abielud ehk kuninganna Elizabeth II laste kirev armuelu

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip on abielus olnud üle 70 aasta. Tegemist on kuningliku armastuslooga, mis on ajahambale visalt vastu pidanud. Kahjuks ei saa kõigi nende laste abielude kohta sama öelda. 

Meedias on palju laineid löönud kuninganna laste abieluprobleemid ja inetud lahutusprotsessid. Ilmselt meenub kõigile ühe lapse afäär, kuid kas teadsite, et ka tema teistel järeltulijatel on sarnaseid probleeme olnud?

Foto: Alastair Grant / Scanpix

Prints Charles

1981. aastal astus Charles küll Dianaga altari ette, kuid peatselt astus ta salasuhtesse oma kunagise armastatu Camilla Parker Bowlesiga. See abielu oli õudusunenägu täis piinlikke skandaale ja afääre. Kui printsess Diana oli Charlesi pihtide vahele võtnud, olevat mees talle öelnud, et keeldub olemast ainus Walesi prints, kellel pole armukest. Paar läks 1992. aastal lahku ja 1994. aastal antud teleintervjuu tunnistas mees avalikult, et murdis Dianale truudust. Nende lahutus jõustus kaks aastat hiljem. Diana hukkus 1997. aastal autoõnnetuses ning Camillast sai aastal 2005 ametlikult Charlesi abikaasa.

Foto: Rights Managed / Scanpix

Printsess Anne

Printsess Anne pettis kuulduste kohaselt oma esimest abikaasat kapten Mark Phillipsit mitmel korral. Tema venna armuelu on leidnud meedias laialdast kajastust, ent ka printsessi esimene abielu oli täis katsumusi. Enne Phillipsiga abiellumist aastal 1973 olevat Anne olnud Camilla esimese abikaasa Andrew Parker Bowlesi armuke. Pärast seda süüdistati naist salasuhtes isikliku ihukaitsja seersant Peter Crossiga. Suletud uste taga tema ja Phillipsi abielu purunes ning mõlemad hakkasid oma elu elama. Aastal 1998 varastati printsessi isiklikud kirjad komandör Timothy Laurence'ile ja need avaldati tabloidides. Enne lahutust läksid liikvele ka jutud, et Phillips sai teise naisega lapse. Mees küll eitas neid väiteid, et hilisem DNA analüüs kinnitas tema isadust. Lahutus jõustus aastal 199 ja Anne abiellus mõned kuud hiljem Laurence'iga.

Foto: PA / Scanpix

Prints Andrew

Paljud mäletavad prints Andrew ja Sarah Fergusoni pulmi aastal 1986, kuid meelest ei lähe ka üks väga avalik skandaal. Sel korral ei murdnud truudust aga Yorki hertsog, vaid hoopis tema abikaasa. Aastal 1992 jõudis meediasse foto, millel naise finantsnõustaja lutsib tema varvast. See oli kuningliku perekonna jaoks äärmiselt piinlik ja aastal 1996 lahutas paar abielu. Kuigi nad lahutasid juba enam kui kakskümmend aastat tagasi, on Sarah "Fergie" Ferguson ja prints Andrew üks neist endistest paaridest, keda rahvas on lootnud taas koos näha ning pidevalt sahistatakse, et oodata on uusi kuninglikke pulmi. Kuigi Andrew on talle kõik patud andestanud, siis tema isa prints Philip peab siiani vimma. Philip ei suuda talle kuningliku perekonna maine kahjustamist andestada ja seetõttu on siiski ebatõenäoline, et nad tema elu ajal uuesti abielluks.

Foto: PA / Scanpix

Prints Edward 

Kuninganna Elizabethi ja prints Philipi noorim poeg prints Edward on ainus, kes pole lahutatud ja kelle kohta pole isegi ühtegi inetut kõlakat meedias ilmunud. 9. jaanuaril 1999 kuulutas prints Edward oma kihlust Sophie Rhys-Jonesiga ja paar abiellus sama aasta juunis St. George'i kabelis Windsoris. Kui tavaliselt on suverääni pojad hertsogid, siis Edward ja tema kaasa murdsid traditsioone ning võtsid endale hoopis tiitlid "Wessexi krahv" ja "Severni vikont". Paar eelistab elada tagasihoidlikku elu ja seetõttu neid rambivalguses ei näe. Neil on kaks last, 2003. aastal sündinud tütar Louise, keda tuntakse kui Leedi Louise Windsorit, ja 2007. aastal sündinud James Windsor, Severni vikont.