Foto: Promomaterjal
Saund
14. mai 2019, 14:16

Tallinna lauluväljakul toimub Kariibi rannarütmide saatel Wagwan festival

9. augustil toimub Tallinnas teistkordselt enneolematu reggae, hip-hopi ja reggaeton'i festival Wagwan, mis toob lauluväljakule maailmatasemel nimed nagu MiyaGi + Andy Panda, Kabaka Pyamid ja DJ Jillionaire. Lisaks välismaistele artistidele annab festivalil oma esimese kontserdi lauluväljakul Nublu.

Südasuvel toimuv Wagwan festival toob jahedasse Eestisse kuumad Kariibi rannarütmid ning tutvustab läbi muusikalise elamuse lõunamaade elustiili ja kultuuri. Festival toob lauluväljakule maailmas laineid löönud artistid, kes ei ole varem Balti riikides ega Põhjamaades üles astunud. Erinevad muusikastiilid kõnetavad igas vanuses avatud silmaringiga muusikasõpru, kes hindavad kunsti, kultuuri ja soojal suveõhtul heas seltskonnas olemist.

Festivalil üles astuv Venemaa kuumim hiphopi bänd MiyaGi & Andy Panda tuleb Eesti fännide ette juba teistkordselt. Neli aastat tegutsenud kooslus saavutas kiirelt rahvusvahelise tuntuse singliga „I Got Love”, mis kihutas kuulina kuulajate südametesse ja on praeguseks kogunud YouTube’is pea 300 miljonit vaatamist.

Wagwani raames astub lauluväljakul üles ka Eestimaa nõutuim ja palavaim poeg Nublu. „Mina ka” on paitanud internetis juba pea nelja miljoni kuulaja kõrvu ning artist ootab eeskujulikku publikuhulka ka augustis laulukaare lava ette kaasa mõmisema.

Trinidadist pärit DJ ja produtsent Jillionaire on peamiselt tuntud Ameerika elektroonilise muusika triost Major Lazer, kuhu kuuluvad ka Diplo ja Walshy Fire. Jillionaire on loonud unikaalse stiili, miksides kokku indie tantsumuusika house’i, dancehall’i ja soca'ga.

Jamaikalt pärit Kabaka Pyramid on segu jõulisest, energilisest ning meloodilisest reggae'st, mida vürtsitab hip-hopi lüürika. Multitalent edastab positiivset sõnumit ja head energiat, mis hüpnotiseerib ning haarab kaasa.

Üle lahe pärit Soome muusik Raappana kannab Aasta Reggae Artist 2005 tiitlit ning on Soome muusikaedetabelite tipus skoorinud päris mitme albumiga. Olenemata aastaajast toob Raappana oma muusikaga suve kuulajate südametesse.

Piiratud arv väga soodsa hinnaga pileteid on Piletilevis müügil alates tänasest.

* Wagwan tähendab Patwa slängis „mis toimub?” või „WAZ UP?”.