Foto: Tiit Tamme
Inimesed
13. mai 2019, 16:33

Ithaka-Maria suhtest Tomi Rahulaga: kiirustamine võib juhtida inimesed rabedate otsusteni (12)

Gyrcelea-Ithaka-Maria Harito ja tema ema Heivi Pruuli andsid Vikerraadio saates "Käbi ei kuku" oma esimese ühise pika intervjuus, milles muu hulgas puudutati ka Ithaga abielu Tomi Rahulaga.

Ithaka-Maria ja Tomi tutvusid muusikakeskoolis ning lauljatar oli vaid 14aastane, kui otsustas oma esimese abikaasaga kokku kolida. "Usaldasin oma last ja usaldasin Tomit ning minu meelest ei olnud ka tema vanematel midagi selle suhte vastu. Tundes Gyrceleat, siis ta on enesekindel, aga ma võisin teda ka usaldada, sest ta on olnud kodus väga hooliv, korralik, koristaja ning samas saab ta ka söögitegemisega hakkama. Ei olnud sellist märki, et ta nüüd hakkama ei saaks," meenutas Heivi.

Ithaka tõi kiirustamise välja pigem miinusena, sest see võib juhtida inimesed rabedate otsusteni: "Ma olen väga õnnelik oma kogemuste üle, mis mul on olnud. Need on olnud kihvtid, siin on olnud palju-palju väljakutseid. Olen õppinud ennast usaldama ja tundma ning õppinud, kuidas ma tahaksin, et minu lapsed ennast tunneksid."

"Algas see ju sellest, kui me pidime kolima Ameerikasse ja armastuse pärast tulin ma sealt tagasi. Seda on ka tänasel päeval väga hea enda kohta teada, et armastus on mulle nii oluline," ütles Ithaka, kellel avanes toona võimalus koos noorema õe Egerthylea-Rhe-Danoa-Ishtariga õppida Ameerikas ja arendada end muusikuna. "Armastus võidab alati," naerab ta. Helvi sõnul helistas Itahaka pidevalt Eestisse Tomile ja telefoniarved muutusid üha suuremaks: "Ma arvan ka, et tegelikult ei ole midagi kaotatud. Ameerika sai ära nähtud ja kõige parem on ikka olla oma kodus."

Ithaka-Maria Pruuli ja Tomi Rahulaga abiellusid aastal 1997. 3. juulil 2002 sündis nende perre tütar Agathe Vega Rahula. Paar lahutas abielu aastal 2004.

Foto: ARNO SAAR