Foto: Kenno Soo
Inimesed
13. mai 2019, 15:35

Piret Kalda: spordiklubis, kus peab ilus välja nägema ja kaunites dressides olema, ma ei käi

Näitleja Piret Kalda usub, et tema hea füüsilise vormi saladus peitub ehk pilatese- ja joogatreeningutel, mida teatris näitlejatele läbi viiakse. Aga, kes teab, äkki on ta tänuvõlglane nooruspõlve võimlemistreeningutele.

«Tegin sportvõimlemises isegi meistrijärku,» tähendab ta Naistelehele antud intervjuus. Spordikaugetele lugejatele teadmiseks – need on tõsised harjutused spordisaali kõige hirmsamatel riistadel, poomil ja rööbaspuudel.

«Liikumine on mul siiani veres. Ja treeningul hüpelda või kangi tõsta mulle ei meeldi, pigem siis juba mati peal väherda – me nimetame seda kolleegidega vähkremiseks,» sõnab Piret. «Just pilatest ja joogavõimlemist soovitan ka teistele 50+ naistele. Tore on ka vesiaeroobika. Spordiklubis, kus peab ilus välja nägema ja kaunites dressides olema, ma ei käi. Teatritrennis võib ka lotendavates pükstes väänelda – pole kellegi asi!»

Piret nendib, et tal on hea meel, et ei pea enam nii palju tõmblema nagu nooruses. Kui varem pidi elama paljuski olmele ehk jagama end perekonna ja töökohaga, olles justkui kahe tule vahel, siis nüüd ei pea ta ennast ka kellelegi tõestama.

«Mis puudutab tööd teatris, siis teatud asjad lähevad mulle varasemast rohkem hinge. Võib-olla sellepärast, et vastutustunne aastatega kasvab. Mõtlen enne rohkem läbi, miks ma üldse lavale lähen,» tunnistab ta.

Loe lähemalt: Piret Kalda: tore, et ma pole enam noor neiu, kes peaks kõigest väest seksikas olema