Räppar CommonFoto: BRENDAN MCDERMID/Reuters
Inimesed
11. mai 2019, 13:00

Kuulsat räpparit pilastati poisipõlves

USA räpparit ja näitlejat Commonit tabas pedofiiliateemalise filmi võtetel mälupilt, mida ta oli aastakümneid maha surnud - temagi langes poisipõlves pilastamise ohvriks.

Grammy ja Oscari laureaadist Common (47) otsustas oma üleelamistest rääkida, sest paljud mustanahalised mehed, keda on lapsepõlves seksuaalselt ära kasutatud, varjavad juhtunut. „Loodan, et lapsepõlvetraumast avameelselt rääkimine võib anda teistele jõudu teha sedasama ning aidata neil tervenemisrajale asuda.“ 

Common oli suutnud hirmsaid mälestusi kogu elu alla suruda. Kuid kaks aastat tagasi koos Laura Derniga filmi „The Tale“ võtetel osaledes nägi ta äkki vanu mälestusi nagu videolindil silme ette kerkimas. Ütlesin: „Laura, mind vist pilastati.“

Tulevane räpikuulsus oli umbes kümnene, kui ta perekondlikul käigul tädi juurde oma ristiema sugulase haiglase kire ohvriks langes. Mehe tõelist nime Common ei avalda, vaid nimetab teda Brandoniks. „Tundsin ühel hetkel Brandoni kätt oma ihul. Lükkasin ta eemale. Ma ei mäleta, et oleksin öelnud palju enamat kui „ei, ei, ei“. 

Common on vajanud minevikutaaga klaarimiseks teraapiat ning sellest kirjutab ta uues raamatus  „Let Love Have the Last Word“.