Zara 49,95 €
Ilu ja mood
9. mai 2019, 15:48

Feministide lemmikrõivas on ikka veel trendikas!

Kas te üldse teate, millist riideeset seostatakse eelkõige feministidega? Tegemist on ühe ülinaiseliku pluusiga, mis on lisaks veel ka praegu üks suurimaid moeröögatusi. 

Neid riideid, mida seostatakse teatud liikumistega pole just palju. Küll aga on sellise märgi saanud endale külge üks naiste pluus, mis tegelikult on moeareenil olnud juba 19. sajandist. Tegemist on seotava lehviga pluusiga, mida moemaailm tunneb kui pussy bow blouse

Tegemist on ühe ikoonilisema moerõivaga, mida on nähtud juba aastakümneid pea kõikide tuntumate disainerite kollektsioonides, eesotsas Chaneli ja Yves Saint Laurentiga. 

1980ndatel sai lehviga pluusist aga briti peaministri Margaret Thatcheri signatuurrõivas.

Kui 1960ndatel oli taoline pluus töötavate naiste seas populaarne eelkõige seetõttu, et see asendas lipsu, mida tavaliselt mehed töö juures kandsid, siis 2018. aastal sai see ametlikult feminismi sümboliks. Niinimetatud lehviga pluusi liikumine sai alguse Rootsist, kus see oli Rootsi Akadeemia juhi Sara Daniuse üks lemmikrõivas.

Sara Danius Foto: Vida Press

Kuna mainekat akadeemiat tabasid mitmed ahistamissüüdistused, mis päädisid rahva seas armastatud Daniuse tagasiastumisega, hakkasid nii naised kui ka mehed Daniusele toetuse näitamiseks kandma lehviga pluuse. Taoline, omamoodi protestiliikumine, pälvis üle maailma palju tähelepanu ning lehviga pluusist sai hetkega tõeline moeröögatus, mis teeb jätkuvalt ilma ka aasta pärast aktsiooni algust. 

Seega, kui tahad samuti trendilainel surfata, siis lehviga pluuse just tikutulega poodidest otsima ei pea.

Zara 49,95 €
H&M 39,99 €
Michael Kors 199,99 € (Tallinna Kaubamaja)
Uterqüe 115 €
Ted Baker 155 €