Foto: John Stillwell / Scanpix
Inimesed
7. mai 2019, 12:56

Kas Camilla Parker Bowlesist saaks hea kuninganna? (15)

Camilla Parker Bowles on küll abielus Briti troonipärimisjärjekorras esikohal oleva prints Charlesiga, ent rambivalguses näeb teda üpris harva. Paljud isegi ei tea temast suurt midagi, sest inglased pidasid printsess Dianat oma järgmiseks kuningannaks. Kui Diana ja Charles aga lahutasid, olid mitmed kuninglikud fännid pettunud.

Aastate jooksul on rahvas hakanud Camillat rohkem omaks võtma, kirjutab The Cheat Sheet. Ta on olnud Charlesile suurepärane abikaasa ning Williamile ja Harryle hea kasuema, ent kas temast saaks ühel päeval ka hea kuninganna?

Walesi printsi ja Camilla suhe algas juba 1970. aastatel, kui prints polnud veel Dianaga kohtunudki. Diana oli oma abikaasa truudusetusest teadlik ja kuninglikud fännid põlgavad Charlesi seetõttu. Charles ja Diana olid vaevu tuttavad, kui maha peeti läbi aegade kõige suurejoonelisem kuninglik pulm. See muinasjutt leidis aga kiire lõpu ja kui tulevane kuningas astus 2005. aastal Camillaga altari ette, oli rahval vastakad.

Kui kuninganna Elizabeth II siitilmast lahkub, saab Charlesist valitsev monarh ja Camillast kuninganna. Ta on usinalt selleks rolliks valmistunud juba aastaid ning ta täidab oma kuninglikke kohustusi pühendumuse ja väärikusega. Kuigi paljud olid alguses tema vastu, on Camilla ajaga suutnud siiski võita inimeste südameid üle kogu maailma.

Maailm igatseb printsess Dianat ka kakskümmend aastat pärast tema traagilist surma. Printsess Diana oli üks ikoonilisemaid inimesi läbi aegade, mõjutades positiivselt kõiki inimesi, kellel oli au temaga kohtuda. Diana oli alati valmis abivajajaid aitama ning oma kuninglikke kohustusi täites ja heategevusega tegeledes puudutas tema särav isiksus miljoneid inimesi. Kuigi Dianast oleks saanud suurepärane kuninganna, pole ka Camillal midagi viga.

Camillat pole küll palju näha, kuid see ei tähenda, et rahvas teda ei armastaks. Algselt ei kiitnud kuninganna Elizabeth prints Charlesi abielu Camillaga heaks, kuid aastate jooksul on tunded muutunud. Camilla on näidanud kõigile, kui usaldusväärne ja hooliv inimene ta on ning ta on saanud headeks sõpradeks nii Kate'i kui ka Meghaniga. Võttis küll aega, kuid Camilla on viimaks omaks võetud ning ta võtab oma Cornwalli hertsoginna ja tulevase kuninganna rolli väga tõsiselt.

Temast saaks kindlasti suurepärane kuninganna. Võib-olla olid paljud alguses heidutatud tema otsekohesusest. Camilla oli ju omal ajal isegi William ja Kate'i abielu vastu. Nüüdseks on Camilla näidanud end ka teistsugusest küljest, mis on täis hoolt ja armastust.