Foto: Martijn Beekman / Scanpix
Inimesed
7. mai 2019, 11:41

Vürst Albert: Grace Kelly oli väga hooliv ema, kes pakkus meile palju hellust ja kaitset

Monaco vürstinna Grace Kelly tähistanuks tänavu oma 90. sünnipäeva. Hiljuti Pariisi raadiole RFM antud intervjuus rääkis vürst Albert II lähemalt oma kuulsa ema elust ja tema pärandist. 

50ndate ühest kuulsaimast Hollywoodi näitlejatarist sai 18. aprillil 1956 vürst Rainier III abikaasa. Filmi "The Country Girl" eest parima naisnäitleja Oscari saanud hülgas oma karjääri, et abielluda Monaco kroonprintsiga. Grace Kelly filmidest meeldib printsile kõige enam Alfred Hitchcocki hittpõnevik "Rear Window" ("Tagaaken").

"On liigutav kohtuda inimestega, kes olid temaga kohtunud või tundsid teda. Või isegi nooremad generatsioonid, kes küll teda ei teadnud, kuid keda tema välimus ja naeratus on inspireerinud," lausus Albert.

"Ta on otseselt või kaudselt puudutanud nii paljude inimeste elusid üle kogu maailma ja oma reisidel kohtan ma jätkuvalt inimesi, keda mu ema on puudutanud ning see on ilmselgelt hästi liigutav," ütles vürst.

Albert rääkis intervjuus, kui hea südamega tema oli ja kuidas ta kasutas seda suurepärast omadust Monaco elanike hüveks: "Muidugi oli ta väga hooliv ema, kes pakkus meile palju hellust ja kaitset, kuid ta kuulas ka teisi ja oli alati valmis aitama. Seepärast tegeles ta mitmete heategevuslike projektidega, seal hulgas Punase Ristiga." Endisest näitlejannast sai 1958. aastal Punase Risti Monaco haru president ja ta vedas tervishoiuorganisatsiooni erinevaid kampaaniaid oma elu lõpuni.

Vürstinna Grace hukkus 1982. aastal traagilises autoõnnetuses.