Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
6. mai 2019, 16:35

Hirmus kogemus! Elina Nechayeva: sain tugeva mürgituse ja oksendasin terve öö

Pöörase esinemisgraafikuga artistielu on Eestit möödunud aastal Eurovisionil esindanud Elina Nechayeva sõnul teda palju paremini aega ning jõu ja energia säästmist hindama õpetanud. «Eriti tähtsaks on muutunud lähedastega veedetud tunnid,» ütleb ta. «Suur tempo õpetas ka enese tundmist ja professionaalsust – saada laval hästi hakkama isegi siis, kui oled surmani väsinud või haige.»

Nii näiteks tekitas ennenägematuid katsumusi Shanghai kontsert, sest lend sinna venis oodatust tunduvalt pikemaks. Läinud aasta 24. detsembri veetiski Elina enne õhkutõusmist lennukis ja lennujaamas istudes – kokku kaheksa tundi. Sõiduki uks ei sulgunud korralikult ja seetõttu tuli vahetuslennukit oodata. Shanghaisse jõuti hommikul kella kaheksa asemel hilisõhtul. Neeme Järvi kutsus kõiki proovi aga juba kell üheksa hommikul ehk meie aja järgi kell kolm öösel.

«Ma ei kujutanud ette, millise hääle endast välja pigistan, sest reis oli kohutavalt pikk ja proovi toimumise ajal oli keha uneseisundis. Üllatusin, sest tegin tõesti väga head tööd,» ei häbene naine ennast kiita.

Teine eneseületamine seondub hoopis millegi muuga.

«Sõin ohtralt marineeritud seeni ja sain tugeva mürgituse. Oksendasin terve öö. Hommikul pidin olema ühe firmaürituse õhtujuhi ja esinejana proovis,» meenutab Elina. Suutmata püstigi seista ja kõrges palavikus, adus ta siiski, et loobumine ei tule kõne allagi – nimelt oli tema kaasõhtujuht virtuaalne, kelle repliigid lavalt olid programmeeritud dialoogina.

Kiirabi paigaldatud tilgutitest oli suur abi. Juba paar tundi hiljem oli Elina proovis, mida tegi küll laval lamades.

«Mul lihtsalt polnud seismiseks jõudu. Tagataskus oli igaks juhuks ka oksekotike.» Õnneks jäi esinemise alguseni pisut aega ka magamiseks.

«Palvetasin: jumal, aita mul sellega hakkama saada ja anda endast parim,» pihib Elina. «Lavale astudes kaduski halb tunne hoobilt, tuli energia ja hea tuju ning tegin kõik 150protsendiliselt ära. Hilisem tagasiside oli fantastiline. Imestasin, mida kõike inimene suudab.»

Loe lähemalt Naistelehe intervjuus Elinaga!