Foto: Vida Press
Ilu ja mood
3. mai 2019, 15:14

Tema on maailma kõige vanem stiiliikoon!

Kui enamasti on stiiliikoonideks noored naised ja levib arusaam, et vanematel inimestel pole moemaailma asja, siis Iris Apfel on hea näide sellest, et vanus ei keela kellelgi stiilselt riides käia. 

Iris Apfel on New Yorgis elav 97-aastane vanaproua, kes püüab ka kõikenäinud Suure Õuna tänavatel pilke. Nimelt ei ole ta sugugi tavaline 90ndates naine, vaid praeguseks tuntud disainer ja stiiliikoon. 

Seejuures väärib märkimist, et Iris ei ole sugugi terve elu moeikoon olnud, vaid tema tähelend algas alles 84-aastaselt. Nimelt korraldas toona New Yorgis asuv Metropolitani Kunstimuuseum näituse, mis keskendus Irise heale stiilitajule ning nii saigi naisest üleöö kuulsus. 

Irise signatuuriks on tema hallid juuksed, tohutud ehted ning suured ümmargused prillid. 

Silmapaistev stiil on tal endameelest aga hoopis seetõttu, et ta improviseerib palju ning teda pole kunagi huvitanud, mida teised inimesed ta välimusest arvavad. Samuti ei tasu arvata, et vanaproua käib ringi ainult hirmkallites disainerrõivastes. Hoopis vastupidi. Iris on öelnud, et ta ei kanna kunagi pealaest jalatallani ülikalleid hilpe, vaid paljud tema riided on pärit taaskasutuspoodidest ja kirbuturgudelt. Seejuures ei leia ta, et ehted peavad olema ainult väärismetallidest ja seetõttu väga kallid. Moeka välimuse tagavad ka kõige odavamad plast-või puitehted. 

Vaata juuresolevatelt piltidelt, kuidas maailma vanimaks stiiliikooniks nimetatud naine riides käib!