Foto: Hannah Mackay / Scanpix
Inimesed
30. aprill 2019, 11:57

Natuke peab ootama: loe, miks ei tohi hertsoginna Meghan pärast esimese lapse sündi koheselt uuesti rasedaks jääda! (4)

Kohe peaks ilmavalgust nägema prints Harry ja tema abikaasa Meghani esiklaps. Sussexi beebi pole veel sündinudki, kuid juba loetakse Meghanile sõnu peale, et ta enne aasta möödumist uuesti rasedaks ei jääks. Miks soovitakse tal oodata?

Harry on varasemalt maininud, et tahab vähemalt kahte last, ent ekspertide hinnangul peaksid tema ja Meghan perelisaga vähemalt aasta ootama, sest hertsoginnat peetakse geriaatriliseks emaks. Professor Julie Jomeen rääkis väljaandele The Express, et üle 35-aastased naised peaksid teise lapse saamisega vähemalt aasta ootama. Nimelt on Meghani vanustel naistel, kes jäävad kuus kuud hiljem uuesti rasedaks, 1,2 % suurem tõenäosus sünnitusega seotud suremus.

"Probleem seisneb selles, et vanemad emad planeerivad laste saamist võimalikult lähestikku. Neil pole viljakuse mõttes samasugust ajalist luksust nagu naistel 20ndates," seletas Jomeen. "Ema tervis on aga peamiseks riskifaktoriks. Lõpuks peab see olema aga naise enda valik. On tähtis, et nad oleks sündide vahedest teadlikud ja teeksid oma valiku põhinedes tõendatud informatsioonil."

Oma vanuse tõttu on Meghanil ka suurem võimalus sünnitada kaksikud. Kaksikute saamise tõenäosus kasvab vanusega. Uuringud on näidanud, et see võib tuleneda hormonaalsetest muutustes. Kuna vanematel naistel on folliikuleid stimuleeriva hormooni tase kõrgem, siis on neil ka suuremad tõenäosus tuua ilmale kaksikud.