Foto: Anwar Hussein/SIPA/Scanpix
Inimesed
29. aprill 2019, 11:18

Üllatav asi, mida printsess Diana ja prints Charles oma lahutuse päeval üheskoos tegid (2)

Terve maailm jälgis 29. juulil 1981 prints Charlesi ja Diana laulatust ning suurejoonelist sündmust nimetati lausa "sajandi pulmaks". Paljud arvasid, et tegemist on tõelise muinasjutuga, ent kõik printsid ja printsessid ei ela koos õnnelikult elu lõpuni.

See abielu oli hoopis õudusunenägu täis piinlikke skandaale ja afääre. Kõik varises kokku ja aastal 1992 teatas kuninglik paar, et nad lähevad lahku. Neli aastat hiljem lahutasid nad oma abielu ja sel päeval tegid nad üheskoos midagi üllatavat, kirjutab Cheat Sheet.

Ajakirja Royalty toimetaja Ingrid Sewardi sõnul puhkesid nad lahutuspaberitele alla kirjutades nutma. "Diana rääkis mulle midagi huvitavat," lausus Seward dokumentaalis "The Royal Family at War". "Lahutuse päeval istusid nad koos diivanil ja nutsid. See lahutus oli pöörane, kuid selle jõudumise ajaks olid nende suhted palju paremaks muutunud."

Dokumentaalis väideti ka, et printsess Diana ei soovinud Charlesist lahutada ja oleks eelistanud hoopis ajutist lahuselu. 90ndate alguses otsustas printsess Diana rääkida pressiga oma keerulisest abielust ja püüdlustest sobituda kuninglikku perekonda. Tema kuulus BBC Panorama intervjuu aastal 1995 oli viimaseks piisaks karikas.

Privaatsust hindav kuninganna Elizabeth II ei olnud rõõmus, et Diana kuningliku perekonna eraasju avalikkusega jagab. Sellest tulenevalt kirjutas ta printsess Dianale ja prints Charlesile kirja ning käskis neil lahutada. Kuninganna otsust toetas ka tema abikaasa prints Philip. Charles oli koheselt nõus, kuid Diana andis oma vastuse alles kaks kuud hiljem. Nende lahutus jõustus 1996. aasta augustis.

Lahutuskokkuleppe osana jäi Dianale suurem osa tema ehetest, korter Kensingtoni palees ja võimalus kasutada soovi korral kuningliku perekonna eralennukeid. Lisaks sai ta 22,5 miljonit dollarit ja 600 000 dollari suuruse palga oma büroo üleval pidamiseks. Kuninganna loal jäi talle alles ka Walesi printsessi tiitel.

Diana suri autoavariis 31. augustil 1997.

Charles abiellus 9. aprillil 2005 Camilla Parker Bowlesiga.