Kapadookia on Kesk-Anatoolia maastikuime.Foto: Pixabay
Reisimine
25. aprill 2019, 15:31

REISISOOVITUS: seitse võimalust aktiivseks puhkuseks Türgis (6)

Eestlaste seas armastatud Türgit seostatakse sageli passiivse puhkusega, kuigi teha on seal palju ka aktiivse puhkuse hindajail. Reisikorraldaja Kidy Tour partnersuhete juht Hille Kibits tutvustab seitset aktiivse puhkuse võimalust Türgis, mis rahuldavad igat tüüpi reisijate vajadusi.

Antalya akvaarium

Selle Türgi kuurordi akvaarium on 131 aastat vana ja üks pikemaid maailmas. Siin saab tutvuda veealuse maailmaga väga lähedalt – näete lausa 20 000 vee-elanikku kogu maailmast. Ekskursioon sobib suurepäraselt kogu perele. "Selles tunnelis näeb erinevaid maailma ookeane ja meresid. Väikestele reisisellidele on akvaariumis 5D kino, mänguväljakud ja värvikuulimäng. Seega võib sellele väljasõidule vabalt ka terve päeva pühendada,“ räägib Kibits.

Matk mägijõel ehk rafting  Kiopriuliu rahvuspargis

Rafting on matk kiirel mägijõel. Matka ajal saab nautida Kiopriuliu rahvuspargi imelisi vaateid – tegemist on ühe ilusaima ja enimkülastatava piirkonnaga Antalya regioonis.  

Kibitsi sõnul on selle kanjoni trass üsna lihtne ja jõukohane ka lastega peredele. Suurematele seltskondadel või lastega matkajatel soovitatakse valida plastikalus. Need, kes igatsevad veidi ekstreemsemat kogemust, võivad valida kahekohalise kanuu.

ATV safari

See meelelahutus sobib neile, kes igatsevad aktiivsemat puhkust. ATV-ga sõites on võimalik imetleda Türgi loodust. Lisaks võib valida, kas soovite ATV-d juhtida ise või istuda reisija kohal ja nautida vaateid. 

„Kuigi selle meelelahutuse valivad enamasti täiskasvanud, sobib see ka veidi suurematele lastele. Oluline on muretseda neile päikeseprillid, kaitsekreemi, joogivett. Matkajad armastavad ka veidi ekstreemsemat ühepäevast väljasõitu, mille ajal sõidetakse safaril, tegeletakse kanjonimatka ja rafting’uga,“ räägib Kibits.

Lend purilennukiga

Lend purilennukiga sobib  neile, kes igatsevad adrenaliini. Kaks tundi lendu Antalya kohal pakub hingematvaid kordumatutd vaateid. See meelelahutus on ette nähtud täiskasvanutele ja tuleks tellida aegsasti ette. Purilennukit ise juhtima ei pea, selle eest kannab hoolt professionaalne instruktor, seega jääb puhkajal üle vaid nautida lendu ja teha imelisi fotosid. 

Väljasõit Istanbuli

Kui olete tulnud Türgi kuurorti, võite nautida imelist ilma ja kaunist loodust. Kui aga otsustate külastada Istanbuli, näete riiki hoopis teisest küljest. See linn on üks ilusamaid maailmas, seetõttu tasub sellele kulutada vähemalt ühe päeva.

„Kuigi ühe päevaga kogu linna näha ei õnnestu, saab selle ajaga siiski külastada kõige huvitavamaid paiku: hipodroomi, sinist mošeed, nautida Hagia Sophiat, külastada Topkapi paleed, sõita laevaga Bosporuse väinal. Seega sobib see ekskursioon ideaalselt neile, kes tahavad üheks päevaks puhkusesse vaheldust,“ soovitab Kidy Tour tootejuht.

Väljasõit Kapadookiasse

Kapadookia on Kesk-Anatoolia maastikuime. Sinna võib ekskursioonile minna bussi või lennukiga.

Kapadookias näeb imelist loodust ja rikkalikku ajalugu. Siin saab külastada Kaymakli maaalust linna, Gioreme vabaõhumuuseumi, Uchisar lossi, Tuvide orgu. Kui valite selle ekskursiooni, saate proovida ka kohalikku sööki. 

Väljasõit Põhja-Küprosele 

Puhates Türgi kuurortides, on Põhja-Küpros lennukiga kiviviske kaugusel. Seal on põnevad paigad külastamiseks Famagusta linn, Püha Barnabase klooster, ikoonide muuseum ja palju teisigi paiku. „Lisaks saate sõita laevaga, käia ujumas, külastada laevavrakkide muuseumi ning ringi jalutada. See saareosa on väga rikkaliku looduse ja ajaloolise pärandiga. Huvitav on näiteks seegi, et 1974. a. kuulutati seal välja Põhja-Küprose Türgi Vabariik,“ sõnab Kibits.