Foto: Steve Parsons / Scanpix
Inimesed
24. aprill 2019, 12:06

Juveelid, vaalad ja delfiinid: loe, mida kõike prints George troonile asudes pärib!

Hetkel on seda veel raske ette kujutada, kuid prints Williami vanimast pojast saab ühel päeval kuningas. Prints George on oma vanaisa ja isa järel Briti troonipärimisjärjekorras kolmas ning lisaks krooni kandmisele saab ta nautida mitmeid monarhidele omaseid hüvesid.

Troonile asudes antakse printsile üle Lancasteri hertsogiriik ehk maa, kinnisvara ja finantsinvesteeringute portfell, kirjutab Cheat Sheet. Hertsogiriik loodi 1300ndatel ja see koosneb enam kui 45 000 aakrist maaomandist, mille hulka kuuluvad linnaarengud, ajaloolised hooned ja põllumaad üle kogu Inglismaa. Selle eesmärgiks on teenida sissetulekut valitsevale monarhile.

George'i ootab samuti ees maksuvabastus. Kuigi kuninganna Elizabeth II hakkas 1993. aasta aprillis vabatahtlikult maksma tulumaksu ja kapitalitulu maksu oma sissetulekutelt, on monarhi suuremad kinnistud vabastatud 40% suurusest pärandimaksust.

Ta pärib ka Briti kroonijuveelid. Neid hoitakse Londoni Toweris ja lisaks võib sealt leida eelnevate kuningate ja kuningannade poolt kroonimistel kantud väärtesemed.

Vastavalt kuningas Edward II valitsemisajal sätestatud põhikirjale hakkab George omama ka delfiine, vaalasid ja teisi Inglismaa vetes leiduvaid olendeid. Seadus kehtib tänase päevani ja ära on mainitud ka pringlid –  seda muidugi juhul, kui nad on kinni püütud Suubritanniast kolme miili läheduses.

Saabuvast varandusest prints George veel hetkel teadlik pole. William on öelnud, et kuigi tema sai oma tulevikust teada juba väga noores eas, siis oma pojaga lükkab ta selle vestluse edasi. Nii William kui ka tema abikaasa Catherine soovivad lihtsalt, et nende pojal oleks võimalikult normaalne lapsepõlv.