Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
26. aprill 2019, 10:25

MEELETU ELUSTIIL: pulma minekuks peab sul tagataskus olema ligi 400 eurot! (27)

„Sel suvel abiellub Saaremaal minu väga hea sõbranna. Mure on aga selles, et mulle hakkab tunduma, et ma ei saa tema pulmas osalemist omale rahaliselt lubada,“ kurdab Sille.

„Pulmakutse tuli ja teadsin juba arvestada, et raha kulub kingitusele, enda välimusele ja sõiduks Saaremaale. Ööbimise pealt olin valmis olema kokkuhoidlik – ennegi telgis magatud! Aga see kuluv summa suureneb igal sammul, sest enne pulma tuleb ju osaleda tüdrukuteõhtul. Seda üritust organiseerib pruudi sugulane, kes on asja eriti suurejooneliselt ette võtnud,“ muretseb Sille, et peab parima sõbranna pulmast loobuma.

„Plaani on võetud jumestus, juuksur, fotograaf, spaa külastamine, uhke söömaaeg, limusiin, ööbimine ja teisedki pisemad kulud. Hetkel on kulud tõusnud ja näib, et kulutada tuleb 400 eurot. Aga vaadates seda innukust – näib, et tegevusi ja kulutusi tüdrukuteõhtul aina lisandub. Keegi ei arvesta, et ka tüdrukuteõhtule tuleb ju sõita ja kulutada,“ kurdab Sille.

„Enamik tüdrukuteõhtule kutsutustest on väga heal järjel, neil pole eluasemelaenu ega autoliisingut. Minul ei ole rikkaid vanemaid, mistõttu olen kõik pidanud soetama järelmaksude ja laenudega aga ausalt. Kuidagi näotu tundub jätta minemata, aga kas pere söögilaua ja arvete arvelt raha kogumine on mõistlik? Eriti, kui plaanitav üritus on tõusnud summadesse, mille eest saaks juba nädalase välisreisi lubada,“ ei mõista Sille, miks peab kõik nii suurustav ja kallis olema.

„Ma olen alati mõelnud, et sellised üritused on ühiste ja armsate hetkede loomiseks. Millegi uue ootus, kuid ka olnule mõtlemine. Kas peab minema kõige kallimasse restorani ja hotelli?! On kindlasti vaja kulutada limusiinile? Võibolla mõnel on vajadus ja võimalus, aga minul seda pole. Tundes oma sõbrannat – ka tema ei vaja tühja toretsemist. Ei tahaks ju üllatust rikkuda ega talle oma murest rääkida. Tema sugulane minu muret ja vaadet ei mõista – ei mingit valmidust kompromissideks. Kas kõik tüdrukuteõhtud on nüüd taolised? Veel mõned aastad tagasi korraldasime mõnusa matka ja grillimise. Natuke nalja linnas, millele järgnes sõit loodusesse. Kõik olid üritusega rahul. Ka praegune pruut oli meie seltskonnas ja nautis. Pulm peaks olema sündmus, mida ootab pruutpaar, mida ootavad külalised. Praegu ma aga tunnen, et mind haarab suur stress ja ärevus. Mees viskab mõnikord nalja, et nagu hakkaks ma ise abielluma,“ on Sille nõutu ega tea, mida ta tegema peaks.

Kallis lugeja – millistel tüdrukuteõhtutel sina oled osalenud? Kui palju raha peaks ühel külalisel pulmale ja sellega seonduvatele üritustele kuluma? Kas 400 eurot on ka sinu arvates liiga palju?